Tung kväll i Karlskoga - förlust mot Färjestad
Publicerad: 2018-08-31
Herr
Sista försäsongsmatchen innan seriepremiärmånaden september. Då föll Brynäs med 1-5 mot Färjestad i Karlskoga.

Den första perioden pendlade i kvalitet.

Brynäs fixade fram två powerplay, men utan att kunna kapitalisera.

Bland annat hade Nicklas Danielsson ett direktskott som Färjestadskeepern Adam Werner räddade. Sedan hade Jesper Jensen en fri yta från slottet men sköt utanför.

I stället tog Färjestad ledningen med 1-0. En slumppuck på kassen landade på bortre stolpen hos fri spelare som hittade nät bakom Tomi Karhunen.

I den andra perioden ökade motståndarlaget på sin ledning.

Inom loppet av tre minuter gjorde FBK tre mål, varav två i powerplay. Ett i fem mot tre och ett i fem mot fyra.

Brynäs första mål i matchen kom efter 14.59 i andra. Ett fint anfall där Nicklas Danielsson hade hängt kvar i ett byte och hamnade tillsammans med Robert Kousal och Jesper Jensen.

Jensen satt över en diagonalpass till Kousal som i sin tur hittade blad hos Danielsson på bortre stolpen för en styrning i mål.

Det betydde 1-4 inför tredje perioden.

Där fick Färjestad spela fem mot tre en gång till. Och tog tillvara på det genom att göra 5-1 efter 2.36.

Försäsongsfajten var den sista i augusti innan vi kliver in i premiärmånaden, september. Brynäs spelar nästa match på torsdag, Mora borta i Borlänge.

Matchfakta

Brynäs IF-Färjestad 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)

Första perioden: 0-1 (9.11) Sebastian Erixon (Joakim Nygård, Johan Ryno)

Andra perioden: 0-2 (7.19) Mikael Wikstrand (Alexander Johansson, Linus Johansson), 0-3 (9.49) Linus Johansson (Fabian Zetterlund, Robin Press) spel fem mot tre, 0-4 (10.36) Jesse Virtanen (Marcus Nilsson) spel fem mot fyra, 1-4 (14.59) Nicklas Danielsson (Robert Kousal, Jesper Jensen)

Tredje perioden: 1-5 (2.36) Linus Johansson (Mikael Wikstrand)

Skott: 4-10, 5-11, 8-7. Totalt: 17-28

Publik: 1 107 personer i Nobelhallen, Karlskoga