Turneringsseger i Skoda Trophy | 4-1 mot Leksand
Publicerad: 2019-09-08
Tre raka i Skoda Trophy efter 4-1 mot Leksand. Brynäs IF vann försäsongsturneringen i Södertälje - och tar med prischecken på 101 000 kronor hem till Gävle. Totalt vann vi sju av åtta matcher under försäsongen.

Den första perioden i avslutningsmatchen i Skoda Trophy kan beskrivas med ett ord: Intetsägande.

Det hände praktiskt taget ingenting.

Emil Forslund hade en fin pass till Linus Ölund som inte fick tag i pucken ordentligt. Tomi Sallinen sökte Nicklas Danielsson i slottet med samma resultat.

Samuel Ersson räddade sju skott från relativt bekväma vinklar.

Mer än så var det inte.

I den andra perioden kom vi ut bättre. Och kunde också ta ledningen i matchen.

Kedjan med Rödin, Scott och Descheneau etablerade tryck djupt ned i offensiv zon. Descheneau passade sedan upp till Eric Norin på blå.

Backen spelade i sin tur kollegan Lukas Kilström som hyvlade av ett stenhrt direktskott som hittade nätet efter precis 7.00 av andra.

I tredje perioden fick vi 2-0 som en skänk från ovan. Pucken studsade högst olyckligt över klubban hos målvakten i position bakom egen kasse - och rakt ut till Daniel Mannberg som fick helt vidöppet mål. Ett av forwardens enklaste mål i karriären.

Sedan fyllde vi på med 3-0 i powerplay. Diagonalpass av Rödin över till Nicklas Danielsson som klippte till direkt. Satt stabilt ovanför benskyddet på LIF-keepern.

Leksand kunde sedan reducera till 1-3 genom Marek Hrivik. Tyvärr ingen nolla för Samuel Ersson som annars gjorde en bra match.

4-1 kom också. I spel fyra mot sex (!) kunde Jacob Blomqvist träffa mål med en rensning från bakom egna förlängda - som sedan smet in i mål.

4-1-segern betydde tre raka och turneringsseger i Skoda Trophy. Därmed vinner vi också segerchecken på 101 000 kronor.

Försäsongen är nu över även för herrlaget. Totalt spelade vi åtta träningsmatcher och vann sju utav dem.

Nu väntar seriepremiär under kommande vecka för båda representationslagen.

Premiärschemat

Fredag 13 september: 19.00 | Brynäs IF-Göteborg HC, Gavlerinken, SDHL. (Biljetter köper du på plats i entréhallen)

Lördag 14 september: 15.00 | Brynäs IF-Göteborg HC, Sandviken, SDHL.

Lördag 14 september: 15.15 | Frölunda HC-Brynäs IF, Scandinavium (Göteborg), SHL. Köp dina biljetter på Brynässektionen här.

Matchfakta: Brynäs IF-Leksand 4-1

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (7.00) Lukas Kilström (Eric Norin, Jaedon Descheneau)

Tredje perioden: 2-0 (0.49) Daniel Mannberg utan assist, 3-0 (10.13) Nicklas Danielsson (Anton Rödin, Greg Scott), 3-1 (11.22) Marek Hrivik (Thomas Valkvae-Olsen), 4-1 (16.01) Jacob Blomqvist, mål i spel fyra mot sex (öppen kasse).