• Huvudsponsorer

Sista Snacket

1 mars 2018 13:00
Herr

Kan Brynäs ladda om och komma ut med samma energi ikväll igen? Svaret på den frågan är ett klart ja från tränare och spelare.


Efter gårdagens härliga seger på Hovet är det dags att omgående ladda om för ny match. Frölunda har rest till Gävle för att försöka få med sig poäng hem denna kväll och det har dubbel revansch att utkräva. Lagen har mötts två gånger denna säsong och Brynäs har vunnit ganska komfortabelt. I slutet av oktober blev det seger med 4-0 i Göteborg och i mitten av januari hemmavinst med 4-1.

Men Brynäs ska förstås inte räkna med någon enkel seger. Det gäller att komma upp i samma kvalité som under gårdagskvällen för att det ska bli poäng. Frågan är om man orkar mobilisera och omgående kan få till ytterligare en sådan krigarinsats.

Tommy Sjödin och ett par spelare ska få svara på den frågan.

-Vi har haft några snack om att förbereda oss bra mentalt inför matcher. Spelarna har målbilder i huvudet på hur man ska agera. Vi gjorde det väldigt bra inför matchen mot Djurgården och ska inte ändra på något nu. Vi ska göra samma saker igen. Det kan verka lite tråkig att göra det match efter match men det är det som är viktigt att göra. Inte hitta på en massa egna grejor. Tålamod att orka jobba. Det är den mentala biten det gäller det fysiska är inget problem, säger Tommy Sjödin.

Daniel Mannberg tycker att det är en lite svår fråga att svara på.

-Personligen brukar jag ha väldigt lätt för matcher som kommer dagarna efter varandra. Och särskilt som det är nu efter gårdagens vinst. Det är det mentala som gäller. Helt klart. Igår tog vi en smäll för varandra och alla visade vägen. Vi tog det där kriget, säger Daniel.

-Nu drar det ihop sig. Att orka nu är inget problem. Den frågeställningen kan vi lägga åt sidan helt och hållet. Som vi spelade igår är det Brynäs vi vill vara. Vi jobbar hårt och vi ska kunna ha en viss grundnivå som gör att vi kan vinna vare sig vi spelar bra som vi gjorde igår eller inte, tycker Johan Alcén.

Aaron Palushaj ser fram mot en rad roliga dagar.

-Nu är det fem matcher på tio dagar. Det gillar jag. Bara bra matcher för oss, säger en som alltid glad Aaron och ler.

-Vågar vi hålla i pucken och lira till varandra så tar vi dem. Då får vi lägena, säger Jesper Boqvist som svarade för Brynäs 2-0 mål senast man mötte Frölunda.

Kevin Clark gjorde 1-0 sedan ökade Jesper Boqvist på till 2-0 mot Frölunda i januari. Jesper Jensen svarade sedan för 3-1 innan Drew MIller stängde matchen med 4-1.

Tommy Sjödin räknar med samma laguppställning till denna match. Pucken släpps 19.00 och publiksiffran kommer att nå över 5000.

Biljett finns här:

Köp din biljett här >>>