• Huvudsponsorer

Systrarna Cordoba stannar i Brynäs IF — skriver på tvåårskontrakt

5 april 2019 14:00
Emelie Cordoba och Andrea Cordoba förlänger kontrakt med Brynäs IF
Dam

Andrea och Emelie Cordoba har tillsammans gjort 182 SDHL-matcher i Brynäs IF, inklusive slutspel.

Och fler kommer det att bli.

Systrarna har skrivit på varsitt tvåårskontrakt med klubben.


Lagbygget är i full gång inför nästa säsong — klicka här för att läsa mer om kontraktssituationen.

Sportdirektör Andreas Dackell och damansvarig Erika Grahm har säkrat upp ytterligare två pjäser i Emelie och Andrea Cordoba.

— Det är jättekul att de vill stanna hos oss. Vi började en satsning förra året som fortsätter nu och det känns jättebra att de vill vara med på den satsningen, säger ”Dacke” och fortsätter:

— Vi får behålla två skridskoskickliga spelare som ger allt för laget. Det är såna spelare vi vill ha i truppen framöver.

Andrea har ett förflutet i Modo och gjorde sin första säsong i Brynäs 2015/16. Året efter gjorde hon ett mellanspel i Almtuna innan hon återvände till Brynäs inför fjolårssäsongen.

Emelie har varit i Brynäs i två säsonger, och gjorde sex matcher på lån här säsongen 15/16. Förra säsongen var hon dessutom assisterande lagkapten.

— Det var ett ganska självklart val för mig att förlänga. Jag trivs i Brynäs som förening och med den stomme som vi har i laget. Sen med de steg som Brynäs har tagit och är på väg att ta så känns det ännu roligare att vara en del av det här. Jag tvekade inte så mycket utan det kändes rätt bara, säger Emelie.

— Det blev en stor utveckling och förändring förra säsongen mot tidigare år. Allt har varit mycket mer och mycket bättre. Laget är mycket mer delaktigt i Brynäs mot hur det varit förut. Man känner sig trygg här. Det är hemma. Det är här man ska vara, säger Andrea.

Emelie gjorde den gångna säsongen tio (3+7) poäng på 36 grundseriematcher. Andrea gjorde två assist på 29 matcher.

Kontrakten är skrivna på två år.

— Jag vill utvecklas ännu mer och att vi ska få en ännu bättre stomme i laget så att vi kan ta kliv i tabellen, säger Andrea.

— Ja, det här var en uppstartssäsong men vi kom ändå högre upp i tabellen än året innan. Så det känns som att vi är på god väg att ta ytterligare kliv uppåt. Jag har skrivit på för två år och jag vill ta SM-guld, så är det, säger Emelie.

Klicka här för att lära känna systrarna Cordoba ytterligare!