Forslund tvåmålsskytt när Brynäs vann fjärde raka
Publicerad: 2019-08-24
HERR
Det var en fysiskt spelad träningsmatch när Brynäs och Djurgården möttes i Tierp under lördagseftermiddagen. Brynäs vann den duellen med 4-2 efter en målrik tredje period.

I inledningen av den första perioden var det Djurgården som hade mest puck. Men efter sex spelade minuter tog vi ledningen med 1-0 via Emil Forslund. Han var assisterad av Greg Scott och Jonathan Sigalet.

Djurgården ryggade tillbaka mer och mer efter Brynäs ledningsmål, och vi var vid flera tillfällen nära att utöka vår ledning.

Men med 18 sekunder kvar av den första perioden kvitterade gästerna.

I den andra perioden tog domarna dubbelutvisning för roughing vid två tillfällen, och det var mycket grinigt på isen.

Vi hade flest skott mot mål, men ändå var det Djurgården som fick utdelning och hade en 2-1 ledning inför periodvila.

Precis som tidigare matcher var Brynäs bäst i den sista akten och drog iväg rejält efter att Jaedon Descheneau kvitterat till 2-2 tidigt av perioden. Descheneau gjorde därmed mål fjärde matchen i rad.

10.35 tog Brynäs ledningen med 3-2 via tvåmålsskytten Forslund - som åter igen var assisterad av Scott.

Med två minuter kvar av matchen stängde Scott igen med ett 4-2 mål och Brynäs gick som segrare ur denna duell.

Brynäs–Djurgården 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

Första perioden: 1-0 (6.33) Emil Forslund (Greg Scott, Jonathan Sigalet), 1-1 (19.42) Alexander Holtz (Anton Hedman, Tobias Björnfot)

Andra perioden: 1-2 (9.05) Sebastian Strandberg (Jacob Josefson, Marcus Högström)

Tredje perioden: 2-2 (2.23) Jaedon Descheneau (Eric Norin, Jonathan Sigalet) spel fem mot fyra, 3-2 (10.35) Emil Forslund (Greg Scott), 4-2 (18.02) Greg Scott (Alexander Lindelöf, Daniel Mannberg)

Skott: 2-10, 9–8, 8-6. Totalt: 19-24.