Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan

En världsmästare kommer hem

6 februari 2018 15:40
Herr

Det var i Brynäs som ishockeykarriären tog fart för Nicklas Danielsson. Till hösten är han åter igen.


Inför säsongen 2001/02 kom Nicklas Danielsson till Bynäs IF. Då var det spel i J18 och J20 som gällde. Men ganska snabbt blev det herrlaget och SHL-debut säsongen 2002/03.

Efter någon säsong i Brynäs gick karriären vidare till andra SHL-klubbar. Det blev Djurgården och Modo och därefter spel i utländska ligor. SC Bern, HC Lev Praha och Rapperswill har varit klubbar som Nicklas representerat. Nu kommer han till Brynäs från Lausanne HC.

Nicklas Danielsson på den tiden då han spelade i Brynäs IF. Nu är han åter och signerar ett treårskontrakt.

Nu har han hunnit fylla 33 år och kan bland annat titulera sig världsmästare. Han var med 2013 och vann det första VM-guldet för Sverige på hemmaplan. I prisskåpet finns även ett VM-brons. Nicklas är en teknisk, snabb högerskytt och mycket bra på att hitta nätet. Under den här säsongen i Lausanne har han producerat 47 poäng på 46 matcher via 23 mål och 24 assist.

-Att det blev Brynäs var rätt givet. Jag gick hockeygymnasiet här i två år och man kan väl säga att karriären började här. Sedan har jag följt Brynäs under några år och tycker att laget spelar den typ av hockey som är rolig både att titta på och spela. Det är mycket fart och man vill verkligen lira pucken snabbt. Ett spel som jag gärna vill vara en del av. Dessutom känner jag ju för Brynäs. Från dag ett när vi sade att vi skulle hem, familjen och jag, så var Brynäs laget. Nu är det en härlig dag i dag när jag får skriva kontraktet, säger Nicklas Danielsson.

Nicklas är tvåbarnspappa och till våren blir det ytterligare tillökning i familjen. Han äger ett hus i Uppsala men kommer inte att pendla till Gävle utan familjen kommer att leta sig i boende här i staden.

-Det går inte att pendla utan vi kommer att bo här. Det var länge sedan jag spelade i Sverige. Det var några år sedan. Då var jag i Modo. Men det här är en riktigt bra liga. Det är jämna lag och ligan är bättre här än i Schweiz. Men det är en bra liga det med. Jag har spelat med Jacob Blomqvist och i landslaget med Elias Fälth så de killarna känner jag lite extra. Och så massören Glenn Hellström han var här förr också. Men annars blir det mycket nytt för mig.

Nicklas är i Gavlerinken på en blixtvisit. Redan i morgon reser han hemåt igen.

-Jag åker i morgon. Vi är lediga till den tolfte men vi ska hitta på några grejor med familjen i Schweiz. Vi har bara tre matcher kvar i serien.

-Vi är väldigt nöjda med rekryteringen. Med Niclas får vi en right-forward med bra skridskoåkning. Han är offensiv i sin spelstil, vill gärna in på mål och har ett bra skott. Det är en bra förstärkning när en välmeriterad spelare och han kommer in i truppen och kommer bli en viktig spelare för vårt lag. Sen är det extra kul att vi kan locka tillbaka en spelare med ett förflutet i vår klubb säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.