Jovisst gick det vägen! Växjö nästa!
Publicerad: 2018-03-16
En helt makalös inledning av matchen grundlade segern för Brynäs. Juuso Ikonen tvåmålsskytt.

Det visade sig åter hur svårt det är för ett lag att ta sig till kvartsfinal när man har förlorat den första matchen i åttondelsfinalspelet. Det är många säsonger sedan något lag klarade av det och Luleå gjorde det inte heller.

Brynäs kom ut i ett tempo som man sällan skådat denna säsong. Det var en virvlande inledning och Luleå såg nästan chockade ut. Brynäs var överallt, tog alla isytor, alla närkamper och blåste förbi hemmaspelarna så det sjöng om det.

Detta gav också utdelning. Juuso Ikonen inledde målskyttet med ett fint skott på assist från återkommande Aaron Palushaj i den fjärde minuten. Bara 21 sekunder senare ökade Ryan Gunderson på och Bulan Berglund i Luleås bås bestämde sig för att något måste göras och bytte ut Filip Gustavsson i kassen mot Joel Lassinantti.

En bra bit in i perioden hade Brynäs 9-0 i skott. Då först fick hemmalaget sitt första avslut mot David Rautio. Sedan svängde spelet över i hemmafavör och skottstatistiken slutade 14-12. En remarkabel förändring av spelet. Rautio stod dock med god hjälp från försvaret upp bra och period ett stannade på 2-0 Brynäs.

{!A}

Det var tätt och hett på isen. De flesta knep togs till för att stoppa motståndarna. Här blir Simon Bertilsson upphakad.

Bara dryga minuten in i mittenperioden gjorde Juuso Ikonen sitt andra mål och Brynäs hade en fin 3-0 ledning att gå på. Men Luleå ökade trycket mot Brynäs kasse och mitt i perioden kom ett reducerinsgmål.

Med 3-1 startade den tredje perioden. Det blev en spännande period. Luleå fortsatte att sätta Brynäs under press. David Rautio spelade dock stabilt och höll Brynäs kvar i ett tvåmålsöverläge.

Men med tio minuter kvar kom 2-3 och då kändes det nervigt. Brynäs kunde dock reda ut situation efter situation och när Bulan chansade med tom bur och sex utespelare i slutet kunde Linus Ölund fastställa slutresultatet till 4-2.

-Vi gjorde en riktigt bra inledning av matchen och det är roligt att spela så här tajta matcher, sade Linus efter slutsignalen.

Det syntes matchen igenom att Brynäs spelare tyckte att det var roligt att spela denna kväll. Den där energin som laget bygger så mycket av sina framgångar på fanns där och alla jobbade och slet för varandra.

Nu blir det semester för Luleå medan Brynäs redan på söndag startar upp kvartsfinalserien mot Växjö Lakers med match 1 av sju.

Undertecknad såg matchen via dator i Gavlerinken och följde samtidigt Brynäs J20 live när de spelade åttondelsfinal mot Södertälje. Där tog Brynäs ledningen med 2-0 och precis som i Luleå stod det 3-1 efter två perioder. Det blev till 3-2 i den sista perioden innan Brynäs till slut vann med 4-2. Dubbel Brynäsglädje denna kväll efter två resultatmässigt snarlika matcher.

Luleå HF-Brynäs IF 2-4 (0-2,1-1,1-1)

Skottstatistik 35-31 (14-12,13-13,8-6)

Utvisningar LHF 2x2 min BIF 2x2 min