• Huvudsponsorer

Bertilsson kvar i Brynäs IF ”Kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs”

16 maj 2018 00:01
Herr

Vid midnatt blev det klart att backen Simon Bertilsson stannar kvar i Brynäs IF för spel säsongen 2018/2019. Bertilsson väljer att inte utnyttja ”Out-Klausulen”.


Vid midnatt blev det klart att backen Simon Bertilsson stannar kvar i Brynäs IF för spel säsongen 2018/2019. Bertilsson väljer att inte utnyttja ”Out-Klausulen”.

-Det känns helt rätt för mig att stanna och spela vidare i Brynäs IF. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen. Vi får ett grymt bra lag och vi är ett skönt gäng i truppen. Jag vill ta ytterligare SM-guld i Brynäströjan, säger Simon Bertilsson.

Simon Bertilsson, född 1991, kom till Brynäs IF som 16- åring och har gått hela vägen genom föreningens egen talangutveckling Morgondagens Brynäsare och har sedan spelat i Brynäs IF:s herrlag från säsongen 2008/2009.

-Vi har under lagbygget haft i beredskap att Berra skulle lämna för spel i KHL. Men nu när det står klart att han blir kvar i klubben så är vi såklart otroligt nöjda med det. Vi kan nu konstatera att vi har en backsida som är mycket stark, som tillsammans med vårt målvaktspar kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs framöver, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Så här ser Brynäs IFs backuppställning ut just nu.

#4 Nicklas Lundgren kontrakt till 19/20

#5 Lukas Kilström, kontrakt till 19/20

#9 Niclas Andersén, kontrakt till 20/21

#10 Marcus Ersson, kontrakt till 19/20

#13 Ryan Gunderson, kontrakt till 18/19

#15 Simon Bertilsson, kontrakt till 18/19

#94 Henrik Larsson, kontrakt till 18/19

Arbetet med lagbygget fortsätter för Brynäs IF och sportchef Stefan Bengtzén har siktet inställt på framförallt två för Brynäsarna kända namn.

-Förhoppningsvis är nästa steg att lägga till den unge talangen Adam Boqvist i lagbygget, vars utvecklingskurva kommer bli väldigt intressant att följa kommande säsong, berättar Bengtzén.

En annan pusselbit som ska adderas till lagbygget är en forward.

-Vi har fortsatta starka förhoppningar om att komma till ett avslut med Aaron Palushaj, vi för en löpande dialog och jag har positiva känslor och tror att vi återigen ska få se Aaron i Brynäströjan med nr 8 på ryggen, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.