• Huvudsponsorer

Back ansluter till Brynäs IF — Mariam El-Mahmadi skriver på för två år

16 april 2019 16:30
Mariam El-Mahmadi klar för Brynäs IF
Dam

På meritlistan har hon ett brons från U18-VM.

Nu är Mariam El-Mahmadi klar för Brynäs.

— Det känns som att komma hem, säger 21-åringen från Ljusne.


Större delen av hennes karriär har hon spelat i Modo och förra säsongen spelade hon i Djurgården.

Men nu vänder El-Mahmadi hem till regionen där hon föddes.

Backen, som också kan spela som center, har skrivit på för två år i Brynäs IF. Avtalet håller henne i klubben över säsongen 2020/21.

— Det händer spännande saker i Brynäs och det ska bli riktigt kul att få komma och bidra till det. Vi ska bygga en stark grupp från grunden, säger El-Mahmadi, som är född och uppvuxen i Ljusne utanför Söderhamn, och fortsätter:

— Det känns som att jag ska få komma hem äntligen. Med närheten hem kommer jag att kunna hitta ett lugn och fokusera på rätt saker.

21-åringen har spelat två U18-VM, där hon vid det senare tillfället kom hem med en bronsmedalj.

— Vi tittar alltid på spelare från regionen. Mariam är spelskicklig, hon är smart och har bra speluppfattning. Hon är en ung tjej som vi tror kan få bra utveckling och ta ytterligare ett steg här i Brynäs, säger Erika Grahm, damansvarig.

El-Mahmadi kommer ”hem” till Gävle och ansluter till sina nya lagkamrater om två veckor. Förutom Grahm och El-Mahmadi är det just nu även Hilda Törner, Emelie och Andrea Cordoba, Hanna Rylander samt Fanny Brolin som är kontrakterade i SDHL-truppen. Samtliga på minst två år.

— Tidigare har det oftast skrivits ettårskontrakt med spelarna på damsidan. Så vill vi inte ha det längre. Nu vill vi ha mer långsiktighet i det vi gör, säger sportdirektör Andreas Dackell.