Förlust hemma mot Luleå
Publicerad: 2020-01-11
Brynäs föll hemma mot Luleå med 2-7.

I den första perioden drabbades Brynäs av en utvisning efter 6.41 - men det numerära underläget spelade de av utan några farligare lägen från Luleå.

13.29 tog gästerna ledningen när de gjorde matchens första mål.

Men i slutskedet av perioden så kvitterade Brynäs till 1-1 via Michela Cava.

I den andra perioden tog Luleå ledningen med 2-1 efter 11.42 - i ett numerärt överläge. En utökning till 3-1 kom bara sekunder senare.

Före periodslut reducerade Brynäs till 2-3 via Lara Stalder. Hon var assisterad av Malin Axelsson.

I den tredje perioden utökade gästerna sin ledning till 4-2 efter bara 3.25 spelat.

Sedan drog de iväg.

12.53 utökade Luleå till 5-2 - och när Brynäs tagit ut målvakten sköt de in 6-2 i öppen kasse.

När slutsignalen löd hade Luleå skjutit in ännu ett mål - och Brynäs föll hemma med 2-7.

Brynäs–Luleå 2-7 (1–1, 1-2, 0-4)

Första perioden: 0-1 (13.29) Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Emma Nordin), 1-1 (18.19) Michela Cava

Andra perioden: 1-2 (11.42) Nicoline Jensen (Michelle Karvinen, Johanna Fällman) spel fem mot fyra, 1-3 (11.50) Michelle Karvinen (Emma Nordin, Petra Nieminen), 2-3 (14.43) Lara Stalder (Malin Axelsson)

Tredje perioden: 2-4 (3.25) Ronja Savolainen, 2-5 (12.53) Linn Peterson (Josefine Persson), 2-6 (15.13) Linn Peterson (Ronja Savolainen) i öppen kasse, 2-7 (19.59) Michelle Karvinen (Ronja Savolainen, Emma Nordin)

Skott: 3-6, 6–7, 4-9. Totalt: 13-22.