• Huvudsponsorer

Årets Tigerstipendiat är Marcus Westfält

5 mars 2018 16:00
Brynäs

"Det är en stor ära att få ta emot priset och jag känner mig hedrad!"


Varje år delar Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond ut ett stipendium till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende; visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.

De tre kandidaterna till årets Tigerstipendiat har varit: Adam Boqvist, Marcus Westfält och Sebastian Sundlöv. Nu har stiftelsen utsett en vinnare och Årets Tigerstipendiat är Marcus Westfält.

Motivering

Marcus är en mycket stark tvåvägspelare med ett utpräglat poängsinne, stark puckvinnare och närkampspelare, mycket bra spelsinne och effektiv i både powerplay o boxplay. Marcus besitter stora ledaregenskaper och skapar därigenom ett stort lugn och bra gemenskap i laget. Han är enormt målmedveten och träningsvillig och dessutom ett stort föredöme i sitt sätt att vara, både på och utanför isen.

Marcus uppmärksammades innan nedsläpp i SHL-matchen Brynäs IF-Skellefteå AIK lördag den 3 mars. Prisutdelare var Lennart Hovelius, ordförande i Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond och Mari Richardsson, rektor Borgarskolan.

-Det är en stor ära att få ta emot priset och jag känner mig hedrad! Det är grymt roligt att få ta emot ett sådant stort pris och det är kul att få ett positivit bevis på det gör jag gör och jobbar på varje dag, säger Marcus Westfält om att bli Tiger-stipendiat 2018.

Stipendiet är 15 000 kronor och ska användas i utbildande syfte, till exempel kan det användas för en studieresa till NHL. Mottagaren ska vara 17 eller 18 år och kan endast tilldelas stipendiet en gång. De två spelare som nominerats till stipendiet, men inte blev årets mottagare får ett stipendium på 1000 kr som delas ut i samband med skolavslutningen. Totalt delar Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond ut 17 000 kr per år.

Tidigare pristagare

2011/2012 Elias Lindholm

2012/2013 Mattias Nörstebö

2013/2014 Oskar Lindblom

2014/2015 Jens Lööke

2015/2016 Jesper Boqvist

2016/2017 Samuel Ersson

Stöd Lennart "Tigern" Johanssons minne

Vill du vara med och stödja Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond? Vi tar tacksamt emot alla bidrag som ges.

Bankgiro 791-5432 (Danske Bank)