Förlust borta mot Rögle
Publicerad: 2019-12-05
Brynäs föll borta mot Rögle med ett slutresultat på 4-2.

I den första perioden var det Rögle som förde spelet - och med 31 sekunder kvar av perioden gjorde de även matchens första mål.

Inför pausvila stod det 1-0 på tavlan med en skottstatistik på 13-5 i Rögles favör.

I den andra perioden gick det endast 2.29 minuter före en utökning kom - och Rögle gjorde 2-0.

Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist valde då att ta en timeout.

Och två minuter senare fick Brynäs ett powerplay.

Då reducerade gästerna till 1-2 via Jaedon Descheneau. Han var assisterad av Victor Söderström och Adam Brodecki.

Perioden innehöll även en hel del känslor och flertalet utvisningar delades ut.

Men det var långt efter båda lagen blivit fulltaliga som matchens nästa mål kom.

Det var hemmalaget som stod för det målet - och Rögle utökade sin ledning till 3-1 efter 14.55 spelat.

—Jag tycker vi har alldeles för dålig energi, vi är inte starka med pucken. Det är riktigt dåligt, säger Brodecki till C More i pausen.

Och han fortsätter:

—Det gäller att hitta energi, det står 3-1, och vi kan vända det här. Nu är det bara att nollställa sig inför tredje och gå ut och göra allt vi kan.

Men två minuter in i den tredje perioden utökade Rögle till 4-1 i numerärt överläge - och uppförsbacken blev allt brantare för Gävlelaget.

5.53 reducerade Brynäs till 2-4 via Nicklas Danielsson - som därmed gjorde sitt 100:e mål i SHL.

Med en och en halv minut kvar av matchen tog Brynäs ut målvakten - men ingen utdelning kom och det blev förlust i Ängelholm med 2-4.

Rögle-Brynäs 4-2 (1–0, 2-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (19.29) Anton Bengtsson (Nils Höglander, Taylor Matson)

Andra perioden: 2-0 (2.19) Kevin Wennström (Adam Edström), 2-1 (5.31) Jaedon Descheneau (Victor Söderström, Adam Brodecki) spel fem mot fyra, 3-1 (14.55) Kodie Curran (Simon Rydfors, Adam Edström)

Tredje perioden: 4-1 (2.08) Daniel Zaar (Taylor Matson, Eric Gelinas) spel fem mot fyra, 4-2 (5.53) Nicklas Danielsson (Greg Scott, Lukas Kilström)

Skott: 13-5, 12–3, 11-12. Totalt: 36-20.

Publik: 4 687