• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb

Nya matcher väntar i SDHL — men förra helgen svider ännu: "Under all kritik"

4 januari 2020 08:15
Brynäs IF SDHL
Dam

I helgen väntar två nya matcher i SDHL – mot AIK och SDE.

Men förra veckans tunga 7-1-förlust mot HV71 svider ännu.

— Hur vi genomförde den matchen var under all kritik, säger huvudtränare Henrik Glaas.


Förra veckan åkte vi till Småland för ett toppmöte mot HV71. Serieledarna som vi tidigare under säsongen hade förlorat en match mot men som vi också hade besegrat med 7-2 hemma i Monitor ERP Arena.

På pappret borde det ha blivit en jämn match, men verkligheten blev allt annat.

Brynäs låg under med 0-4 redan efter den första perioden och HV71 vann till slut med 1-7.

— Hur vi genomförde den matchen var under all kritik. Vi hade en tydlig matchplan där vi först och främst skulle sätta defensiven. Men när pucken släpptes agerade vi precis tvärtom. Vi var naiva i spelet över hela banan och mot ett topplag som HV71 straffas man direkt då. Framöver kommer vi lägga mer fokus på spelet utan puck i försvarszon och ändra om en hel del. Mot HV71 kom ingen spelare upp i godkänd nivå och jag som huvudtränare måste se mig själv i spegeln en sån här gång. Jag är ytterst ansvarig och för mig hamnar förlusten på mitt konto, säger Henrik Glaas.

Förberedelser som inte var optimala med juluppehåll och en lång resa på matchdagen kan ha bidragit, menar Glaas. Att siffrorna rinner iväg anser han bland annat beror på en låg lägstanivå.

— Vi har gjort två dåliga matcher mot topplagen i serien. Den här matchen och när vi förlorade borta mot Luleå med 0-4. När vi förlorat i de andra matcherna har det ändå varit jämna matcher. Vi är ett riktigt bra lag och kan slå alla lag i den här serien, det har vi visat. Men vi måste hitta en högre lägsta nivå. Vi vet om att vi är ojämna och det är något vi jobbar med varje dag, säger Glaas.

Kan du säga något specifikt som ni jobbar med för att undvika den typen av resultat framöver, och för att gå långt i ett slutspel?

— Det ska kosta att ta sig in framför vårt mål. Vi har fysiken men där är vi ofta alldeles för snälla. I vissa lägen måste man som spelare våga ligga på gränsen och kanske få en tvåa. Stundtals känns det som ett kafferep med sju sorters kakor framför vårt mål. Det har varit alldeles för enkelt att ta sig in där och just nu släpper vi in för många mål för att gå hela vägen (flest insläppta av samtliga lag i topp 6). Så det är ingen hemlighet att vi måste få till spelet i egen zon. Där måste vi bli tightare och jobba som ett lag.

Dagen efter storförlusten mot HV71 lyckades laget studsa tillbaka omgående. Tabelljumbon Göteborg blev en munsbit och då var det i stället Brynäs som vann med 7-1.

— Det är en match som vi ska vinna, och som vi vann. Vi gjorde en bra första period (ledning 5-0) men spelade ett ineffektivt powerplay vilket jag inte är nöjd med. Det blev alldeles för statiskt med lågt pucktempo. Vi måste inse att vi måste utmana mer i PP.

I helgen väntar två nya matcher när vi åker på bortaresa till Stockholm. Redan idag, lördag, möter vi AIK och imorgon ställs vi mot SDE. De två lagen som närmast jagar oss i serietabellen. Några sjukdomsfall har drabbat truppen och lagkapten Erika Grahm, backen Mariam El-Mahmadi samt målvakten Agnes Åker saknas. Då lånas Madelene Tjernell in från Valbo för att säkra upp målvaktsposten.

— Vi har gjort en förändring i förberedelserna för att undvika likande situationer som mot HV71 och vi hoppas på effekt på den ändringen. Det är två riktigt viktiga matcher som väntar och som jag varit inne på måste vi komma upp i defensiven och lära oss att spela klart den situation vi befinner oss i. Många gånger ligger vi i tanken redan inne i nästa situation för att få en fördel offensivt och vi måste behålla vår kreativa offensiv. Men vi måste som sagt spela klart i defensiven först, säger Glaas och fortsätter:

— Statistiken säger att vi vinner flertalet matcher om vi gör fyra mål och det är något vi pratat om. Vi skapar absolut tillräckligt många kvalitetschanser i varje match för att göra det men de senaste matcherna har vi inte gjort det mot de övriga topplagen. Vi måste börja sätta våra kvalitetschanser och förbättra spelet utan puck, då kommer vi ge oss chansen att vinna matcher och klättra i tabellen.