• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Juniorkollen: Poäng i alla tre premiärer och en magisk upphämtning

16 september 2019 14:15
Brynäs IF U16
Junior

Poäng i alla tre premiärer, en magisk upphämtning och tre sköna bortasegrar blev resultatet för våra tre juniorlag när de inledde säsongen 2019/20 föregående vecka.


Hockeysäsongen är äntligen igång och för juniorerna blev det en pangstart när de tre lagen tillsammans spelade sex matcher, fördelat på tre för J20, två för U16 och en för J18. Så här såg veckan ut för respektive lag:

J20: Laget kickstartade säsongen med fem raka bortamatcher och det inleddes i Timrå på onsdagskvällen. Där kom årets vändning redan i den första omgången av Superelit norra. Då Brynäs hamnat i rejäl brygga med underläge 5–1 efter halva matchen jobbade man sig sakta men säkert ikapp och med fem sekunder kvar kvitterade laget till 5–5, varpå Sebastian Sundlöv avgjorde knappa minuten in i förlängningen.

Laget följde sedan upp detta med en trepoängare mot Timrå på lördagen och fick sedan se sig besegrade av MODO på söndagen, vilket gav fem poäng på de tre inledande matcherna.

J18: För J18 väntade premiären ända till söndagen då man ställdes mot Västerås i ABB Arena Nord. 02/03-truppen, som till stor del består av de 03:or som tog silver i U16 i våras, intog då isen och det blev en jämn match på tavlan i de bägge lagens första match.

2–2 stod det nämligen när det var 20 minuter kvar att spela och matchen stod och vägde en lång stund in i den tredje perioden. Med lite över fem minuter kvar avgjorde dock Anton Casselstål och J18 fick med sig tre poäng hem till Gävle i premiären.

U16: Precis som J20 startade U16 sin säsong på onsdagen då man besökte Västerås. Där började det bra för laget som hade en ledning med 4–2 efter två perioder. Västerås var dock målmedvetna och när U16 tappade fokus kunde hemmalaget komma tillbaka och det stod därmed 5–5 efter full tid. Västerås avgjorde sedan i sudden death och tog extrapoängen.

På lördagen väntade sedan hemmapremiären mot Färjestad och det var ett helt annat Brynäs som stod på isen. 1–0 i den första perioden blev 4–1 efter två och det var inga större problem för U16 att sedan stänga matchen i tredje. 5–2 blev det till slut efter att laget dominerat i skottstatistiken och vunnit med 47–19.

Läs mer utförliga matchrapporter på brynasjuniorer.blogg.se genom att klicka här!