• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Juniorkollen: Poäng i alla tre premiärer och en magisk upphämtning

16 september 2019 14:15
Brynäs IF U16
Junior

Poäng i alla tre premiärer, en magisk upphämtning och tre sköna bortasegrar blev resultatet för våra tre juniorlag när de inledde säsongen 2019/20 föregående vecka.


Hockeysäsongen är äntligen igång och för juniorerna blev det en pangstart när de tre lagen tillsammans spelade sex matcher, fördelat på tre för J20, två för U16 och en för J18. Så här såg veckan ut för respektive lag:

J20: Laget kickstartade säsongen med fem raka bortamatcher och det inleddes i Timrå på onsdagskvällen. Där kom årets vändning redan i den första omgången av Superelit norra. Då Brynäs hamnat i rejäl brygga med underläge 5–1 efter halva matchen jobbade man sig sakta men säkert ikapp och med fem sekunder kvar kvitterade laget till 5–5, varpå Sebastian Sundlöv avgjorde knappa minuten in i förlängningen.

Laget följde sedan upp detta med en trepoängare mot Timrå på lördagen och fick sedan se sig besegrade av MODO på söndagen, vilket gav fem poäng på de tre inledande matcherna.

J18: För J18 väntade premiären ända till söndagen då man ställdes mot Västerås i ABB Arena Nord. 02/03-truppen, som till stor del består av de 03:or som tog silver i U16 i våras, intog då isen och det blev en jämn match på tavlan i de bägge lagens första match.

2–2 stod det nämligen när det var 20 minuter kvar att spela och matchen stod och vägde en lång stund in i den tredje perioden. Med lite över fem minuter kvar avgjorde dock Anton Casselstål och J18 fick med sig tre poäng hem till Gävle i premiären.

U16: Precis som J20 startade U16 sin säsong på onsdagen då man besökte Västerås. Där började det bra för laget som hade en ledning med 4–2 efter två perioder. Västerås var dock målmedvetna och när U16 tappade fokus kunde hemmalaget komma tillbaka och det stod därmed 5–5 efter full tid. Västerås avgjorde sedan i sudden death och tog extrapoängen.

På lördagen väntade sedan hemmapremiären mot Färjestad och det var ett helt annat Brynäs som stod på isen. 1–0 i den första perioden blev 4–1 efter två och det var inga större problem för U16 att sedan stänga matchen i tredje. 5–2 blev det till slut efter att laget dominerat i skottstatistiken och vunnit med 47–19.

Läs mer utförliga matchrapporter på brynasjuniorer.blogg.se genom att klicka här!