• Huvudsponsorer

Snart dags för Barnkonventionens dag i Gavlerinken: "Jättespännande"

11 oktober 2018 10:29
En bra start

Hallå där… Pernilla Dalborg, verksamhetschef En bra start i Brynäs IF!


Snart är det bara en månad (20 november) kvar till superdagen i Gavlerinken där vi firar Barnkonventionens dag. Hur känns det under förberedelserna?

-Vi är sjukt taggade. Det ska bli jättespännande och jätteroligt. Det är första året som jag är med och driver dagen från En bra start och Brynäs IF, så det ska bli spännande att uppleva allt från insidan.

Vad är det bästa med Barnkonventionens dag i Gavlerinken, enligt dig?

-Det måste vara att det blir en sådan fantastisk energi. Att vi alla får vända blickarna och enas kring barnkonventionen och samtidigt fira barns rättigheter. Alla möten mellan elever och vuxna, det är roligt att så många människor får träffas i den miljön. Och i år firar vi dessutom barnkonventionen på ett lite annorlunda sätt än tidigare, där vi har ett miljöfokus utifrån barnrättsperspektivet.

Hur många besökare brukar den här dagen locka?

-Runt 2 000 barn besöker Gavlerinken. Sedan är det ett par hundra vuxna utöver det inklusive funktionärer både från Brynäs IF och från föreningens huvud- och officiella partners. Vi brukar kalla den här dagen för vår 45:e hemmamatch utöver de matcherna vi har med dam- och herrlagen.

Hur finansieras en sådan här jättesatsning?

-Det är tack vare fantastiska huvud- och officiella partners.

Vilka grejer i programmet kan alla kids som ska besöka dagen se fram extra mycket emot?

-Vi kommer att ha flera roliga aktiviteter i arenagångarna före och efter själva sceneventet, som är dagens huvudnummer. Bland aktiviteterna finns parkourbana, hjärt och lung-räddning, det är dansare på plats, vi har olika utmaningar i exempelvis bollsporter och sedan avslutas sceneventet som vanligt med en hemlig artist. Vilken vi hoppas alla barn kommer att tycka är toppen!