Olofssons första Brynäsmål räckte inte - det blev förlust mot Luleå
Publicerad: 2019-10-05
Brynäs föll hemma mot Luleå/MSSK med 2-3.

Den första perioden började mycket jämnt mellan Brynäs och gästande Luleå/MSSK.

Vi hade två powerplay och chans på matchens första mål.

Men 19.15 drabbades vi istället av en utvisning - och med 8 sekunder kvar av perioden gjorde Luleå 1-0.

I den andra perioden kvitterade Brynäs till 1-1 efter 1.43 spelat - via Katerina Mrazova.

Knappa tre minuter senare tog vi ledningen med 2-1 när Johanna Olofsson öppnade målkontot för säsongen - samt sitt första i Brynäströjan någonsin.

Boxplay-spel kom två gånger om för Brynäs, men vi stängde till i egen zon och inför pausvila hade vi ännu ledningen med 2-1.

I den tredje och sista perioden kvitterade Luleå till 2-2 efter 5.15 och 10.42 gjorde de 3-2 - båda målen gjorda i powerplay.

17.30 plockade Brynäs målvakten och 19 sekunder senare drog Luleå på sig en utvisning.

Brynäs jagade en kvittering i spel sex mot fyra - men dessvärre lyckades vi inte få in någon puck bakom mållinjen och vi föll med 2-3.

Brynäs–Luleå/MSSK 2-3 (0–1, 2-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (19.52) Petra Nieminen (Noora Tulus, Ronja Savolainen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (1.43) Katerina Mrazova (Lara Stalder), 2-1 (4.27) Johanna Olofsson (Lara Stalder) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (05.15) Petra Nieminen (Jenni Hiirikoski) spel fem mot fyra, 2-3 (10.42) Noora Tulus (Pernilla Forsgren, Petra Nieminen) spel fem mot fyra.

Skott: 6-8, 9-6, 5-8. Totalt: 20-22.