Fyra Brynässpelare uttagna till VM
Publicerad: 2019-03-22
Dam
Brynäs färger kommer att representeras på internationell nivå kommande veckor. Erika Grahm, Sarah Forster, Andrine Furulund och Georgina Farman är uttagna till VM.

Vår SDHL-säsong tog slut för över en månad sen och flera spelare har redan inlett försäsongsträningen inför nästa år.

Men fyra av våra spelare har behövt hålla igång av en annan anledning.

De har nämligen blivit uttagna till VM.

Georgina Farman kommer att representera Storbritannien, Sarah Forster Schweiz, Erika Grahm Sverige och Andrine Furulund kommer att representera sitt Norge.

Furulunds Norge spelar i B-VM och hennes första match är mot Österrike måndagen 8 april. Hennes grupp spelas i Budapest, Ungern.

För Farmans del är det VM på hemmaplan som gäller. Storbritannien spelar C-VM som avgörs hemma i Dumfries i Skottland. Den första matchen spelar hon mot Nordkorea torsdag 4 april.

Schweiz och Sverige, med Forster respektive Grahm i lagen, kommer att spela A-VM i finska Esbo. Schweiz spelar i grupp A och inleder med tuffast möjliga motstånd mot Kanada 4 april. Grahm och Sverige spelar i grupp B där även Japan, Tyskland, Frankrike och Tjeckien ingår. Den första matchen är mot Tyskland 4 april.

— Det är alltid roligt att representera Sverige. VM är något man har kämpat mot hela året. Jag ser fram emot att spela VM i Finland med många svenska supportrar på läktaren. Det kommer bli en spännande turnering, säger Erika Grahm.

FAKTA: SVERIGES SPELSCHEMA I VM

Torsdag 4 april 11.30: Tyskland—Sverige

Lördag 6 april 11.30: Sverige—Tjeckien

Söndag 7 april 15.00: Frankrike—Sverige

Tisdag 9 april 11.30: Sverige—Japan

Eventuell kvartsfinal spelas torsdagen 11 april.

Matchtiderna anges i svensk tid. Samtliga matcher spelas i Metro Arena i Esbo, Finland.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist