400 matcher i Brynäströjan — Johan Alcén: "Varit mycket glädje, tårar och sorg men framför allt stolthet"
Publicerad: 2019-11-27
Herr
Inför nedsläpp mot Linköping på torsdag uppmärksammar vi en riktig trotjänare. Johan Alcén — som har gjort 400 tävlingsmatcher för Brynäs IF. — Jag kommer ihåg när jag var ung och drömde om att spela i det här laget, säger han.

För Johan Alcén har Brynäs alltid varit nummer ett. Han växte upp i Sandviken och kom till Brynäs i junioråren. Men då hade han redan suttit på läktaren i många år.

Säsongen 2005/06 gjorde han sin första match i Brynäs herrlag.

Det vara bara början.

Inför nedsläpp mot Linköping på torsdag kommer han att uppmärksammas för att ha spelat 400 matcher i Brynäströjan.

— Jag kommer ihåg när jag var ung och drömde om att spela i det här laget. Nu sitter jag här och har gjort 400 matcher, säger Alcén.

Tidigt i seniorkarriären fick Alcén uppleva sin tuffaste hockeytid än så länge. Det var säsongen 2007/08 när Brynäs höll sig kvar i högstaligan tack vare kvalserien.

Ett av hans bästa Brynäsminnen kom långt senare, när vi tog oss hela vägen till SM-final och var ett ynka mål från att ta guldet säsongen 2016/17.

— Det har varit mycket glädje, tårar och sorg men framför allt så har man varit stolt över att ha på sig den här tröjan. Brynäs betyder så väldigt mycket för så väldigt många, säger han.

Under hans tid i Brynäs har mycket hänt. Både på och vid sidan av isen.

— Från att ha varit ett av de största hockeylagen till att bli ett starkt varumärke till att bli en samhällskraft. Det är också något jag är stolt över. Om tio år kommer andra att fundera över varför de inte började jobba med hållbarhet, precis som vi har gjort. Jag är otroligt stolt över att vara en del av det, säger Alcén.

Mycket att vara stolt över, men det stora målet kvarstår för Alcén. Inte minst efter den snöpliga finalförlusten 2016/17.

— Jag tror att alla som jobbar i den här föreningen har ett gemensamt mål, oavsett om man jobbar på kontoret eller är materialare, och det är att vinna bucklan, säger 31-åringen och fortsätter:

— Det är dit jag vill. Min största dröm är att få stå där på torget.

Var med och uppmärksamma Johan Alcén du också! Säkra dina biljetter till Linköpingsmatchen genom att klicka här!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist