Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

Laddat hemmalag gästas av HV71

13 november 2017 13:59
Herr

Förutsättningarna inför hemmamötet mot HV71. Video med Johan Alcén.


Ska Brynäs positiva trend fortsätta på tisdag? Tre raka segrar - en i SHL och två i CHL - och nu ges chansen till en hett efterlängtad revansch när HV71 kommer på besök.

Förra mötet mellan fjolårsfinalisterna spelades i Gavlerinken den tjugoförsta september. Brynäs hade med sig en rätt bra säsongsdebut som hade givit en poäng på bortais mot Växjö. Men mot HV71 blev det förlust med 4-2. Jonathan Granström gjorde båda Brynäs mål. Bägge kom i spel fem mot fyra.

Sedan dess har en hel del skett i båda lagen som nu inför morgondagens match ligger femma och elva i tabellen. Det ska bli på flera punkter mycket intressant att se hur Brynäs tar sig an den här matchen. Hur det defensiva arbetet fortsätter att fungera och hur det lägger grunden till det offensiva spelet. Om boxplayspelet, som varit alldeles utmärkt på sistone, åter är lika bra och om spelet i numerärt överläge kan vässas något.

Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg är två av lagets attitydspelare som kommer att vara viktiga kuggar i matchen mot HV71.

Viktiga detaljer som tekningar och skotteffektivitet är två andra saker som kan bli matchavgörande. Brynäs bäste tekare så här långt är Jonathan Granström. Han placerar sig somn sjua i SHL med drygt femtioåtta procent vunna tekningar. Högst upp på lagets lista över skotteffektivitet - procent av skott som går i mål - finner vi Juuso Ikonen. Han är trettondeplacerad i SHL med en effektivitet på mer än femton procent.

Marc Zanetti är för tillfället utlånad till HV71. På tisdagskvällen för vi se honom igen i Gavlerinken. Men nu i gästernas färger.

Det är sju viktiga matcher kvar för Brynäs under november månad. Efter tisdagens hemmamatch mot HV71 följer ett dubbelmöte mot Malmö. Bortaspel på torsdag och hemma lördag. Sedan bär det iväg på en liten roadtrip. Linköping, Karlskrona och Örebro mellan den tjugoförsta och tjugofemte innan vi åter får se Brynäs i Gavlerinken. Det sker den trettionde då Rögle gästar. Tjugoen poäng att spela om och när december inleds är tjugotre av femtiotvå matcher i grundserien avklarade. Tabelläget då kommer att ge en liten fingervisning om fortsättningen av säsongen.

Så här säger Johan Alcén om matchen mot HV71:

Hur Tommy Sjödin disponerar laget kan du se i Sista Snacket under tisdagen. Då får du också fler kommentarer från spelare och ledare.

Biljett till matchen kan du köpa via länken nedan. Det ser idag ut som att omkring 4500 personer kommer att finnas på läktarna.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>