Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Fredag Fre 18 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Dussinet fullt för Brynäs mest framgångsrika lag

8 februari 2018 08:20
Junior

"Vi ställer krav på varandra och fortsätter alltid oavsett motstånd att spela pucken och nöta de grunder vi tränat på"


På onsdagskvällen var det dags för den sista hemmamatchen i U16 Elit Västra. En serie som Brynäs dominerar och denna gång var det tabellfemman VIK Västerås som gästade Gavlerinken. Från läktarplats kändes det lite som att vara tillbaka till sjuttiotalet när Brynäs härjade som värst i den högsta serien.

Det blev en svår kväll för gästerna som ändå kämpade på bra i sextio minuter, men som mötte en väldigt bra Brynäs. Ett hemmalag som kom till spel utan poängmaskinen Alexander Ljungkrantz (63 poäng på 23 matcher), Adam Dahlström och Edvin Färnstrand. De var inlånade av Brynäs J18-lag och spelade i Allsvenskan Södra på bortais mot Leksand. Avsaknaden av den trion tycktes inte störa tränare Jonas Söderströms killar något nämnvärt.

Ledarkvartetten i Brynäs U16-lag tillsammans med Max Grundel som blev tvåmålsskytt denna kväll. Från vänster assisterande tränare Per Nordlinder, huvudtränare Jonas Söderström, Max Grundel, assisterande tränare Paul Eriksson samt målvaktstränare Christer Jahans.

Matchen mot Västerås var i praktiken slut efter fyra minuter. Då lyste 3-0 på jumbotronen och spelövertaget för Brynäs var mäktigt. Innan den första perioden var över stod det 4-0 och skottstatistiken visade 23-3 i hemmafavör. Innan slutsignalen kom ramlade det in ytterligare åtta mål i gästernas kasse och slutresultatet skrevs till 12-1. Det hade faktiskt kunnat vara mer. För under den andra perioden tappade Brynäs fokus och spelet blev onödigt tillkrånglat och ineffektivt. Det rättades dock till under den tredje perioden som slutade 6-0.

-Självklart var det rättvist och så. Jag är nöjd med liret, det var bra passningstempo och bra kreativitet i spelet så vi skapar många lägen. Det var roligt att se. I den andra perioden gick vi ifrån vår gameplan lite och vi krånglar till det. Det blir lätt så också för vi var ganska överlägsna under den första perioden. Vi och grabbarna driver på hela tiden. Vi ställer krav på varandra och fortsätter alltid oavsett motstånd att spela pucken och nöta de grunder vi tränat på. I den sista perioden tuggar vi på och följer vår spelplan. En eloge till grabbarna för det. Roligt också att det är flera målskyttar, säger lagets huvudtränare Jonas Söderström direkt efter slutsignalen.

Max Grundel gjorde sitt första mål i J18-laget under den förra veckan och i helgen fyllde han sexton år. Han har nu svarat för 47 poäng på 25 matcher i U16 Elit Västra via 24 mål och 23 assist. På de sju första platserna i seriens poängliga finns sex spelare från Brynäs. Laget har förlorat en enda match under säsongen och noterar som serieledare 73 poäng och en målskillnad på plus 191. Imponerande siffror som visar att återväxten på spelarsidan för Brynäs IF är mycket god. Det finns flera namn i U16-laget som är värda att lägga på minnet. Ett namn kan vara Hugo Sjölander som blev tremålsskytt denna gång.

-Vi är bra för att vi har många skickliga spelare och jobbar hårt för varandra. Målet för mig är att bli så bra som möjligt och att kunna nå så långt som möjligt. Jag har fått spela och träna med J18 och det är roligt att få det förtroendet. Där går allt snabbare. Här kan man få glida lite, men där är det full fart hela tiden. Men i och med att vi använder samma spelidé i alla lag så är det inte så svårt att gå emellan, berättar Max Grundel.

Trots ett kompakt spelövertag under den första perioden var han dock inte nöjd.

-Vi gör det bra men vi borde kunna trycka upp passningsspelet lite mer och höja tempot på matchen, var hans analys efter 4-0 och 23-3 i skott.

En annan Max, målvakten Nilsson, hade inte så mycket att göra under kvällen men visade när han då och då ställdes på prov upp ett mycket fint arbete mellan stolparna.

Nästa helg avslutar Brynäs seriespelet med bortamatcher mot Färjestad och BIK Karlskoga. Efter det väntar ett litet uppehåll innan ett gruppspel för de bästa lagen fortsätter säsongen.

U16 Elit Västra

Brynäs IF-VIK Västerås HK 12-1 (4-0, 2-1, 6-0) Skottstatistik 60-13 (23-3, 16-7, 21-3) Utvisningar BIF 1x2 min VIK 5x2 min Brynäs mål: 1-0 Hugo Sjölander assist Oliver Åkelid (1.55) 2-0 Tim Alverhag assist Oliver Åkelid (2.36) 3-0 Hampus Engman assist Emil Olsson (4.05) 4-0 Hugo Sjölander assist Tim Alverhag (17.47) 5-0 Max Grundel assist Melvin Yng (30.14) 6-1 Max Grundel assist Rasmus Hemström (38.11) 7-1 Melvin Yng assist Linus Åkerson (42.18) 8-1 Hampus Engman assist Max Grundel (43.08) 9-1 Hugo Sjölander assist Tim Alvehag/Anton Casselstål (43.57) 10-1 Melvin Yng assist Max Grundel/Linus Åkerson (54.56) 11-1 Tim Alverhag assist Julius Hollinder (56.51) 12-1 Simon Hedlund assist Isac Sjögren (57.32)