• Huvudsponsorer

Anton Rödin ny lagkapten i Brynäs IF: ”En ära”

5 augusti 2019 18:15
Herr

När Anton Rödin senast spelade i Brynäs, säsongen 2015/16, gjorde han det med ett ”C” på bröstet.

Nu blir han återigen lagkapten.

— Brynäs är laget i mitt hjärta och när man ser tillbaka på vilka som har varit lagkaptener tidigare så är det en stor ära, säger 28-åringen.


I april stod det klart att Anton Rödin återvänder till Brynäs när forwarden skrev på ett femårskontrakt.

— Jag har lite unfinished business med att vinna guld, sa han bland annat då.

Nu har han blivit utsedd till lagkapten — en roll han även hade när han senast spelade i Brynäs, säsongen 2015/16.

— Det känns fantastiskt. Brynäs är laget i mitt hjärta och när man ser tillbaka på vilka som har varit lagkaptener tidigare så är det en stor ära. Det är Brynäs jag alltid har brunnit för och det ska bli jättekul att dra igång den här säsongen, säger Rödin och fortsätter:

— Jag kommer försöka vara mig själv. Att gå i bräschen varje dag på träningar och matcher. Jag kanske inte är den som pratar mest men försöker visa på planen och på träning att jag alltid ger 100 procent.

Sedan Rödin lämnat klubben har Jacob Blomqvist spelat med ett ”C” på bröstet, men uppdraget går nu alltså tillbaka till Rödin.

— Dialogen har fungerat jättebra och vi har förklarat våra tankar. ”Jacke” har köpt det hundraprocentigt och Anton är väldigt hedrad över att få den här rollen, säger huvudtränare Magnus Sundquist.

Beslutet att göra Rödin till lagkapten fattades av sportledningen.

— Jacke är en brynäsare ända in i själen och en av dem som skulle offra både hörntänder och en högerarm för att Brynäs ska vinna matcher. Han har gjort väldigt bra insatser som lagkapten i Brynäs och han kommer vara en av våra ledare även framöver, säger Sundquist.

Brynäs kommer säsongen 2019/20 att ha tre assisterande kaptener. Blomqvist, Lukas Kilström och Greg Scott kommer att assistera Rödin.

— Greg sa att han ser det som en ära att få den här rollen och att Jacke skulle få ett ”A” efter att ha varit kapten var det ingen diskussion om. Det var det inte heller om att Kilström skulle fortsätta som assisterande, säger Sundquist.

Brynäs IF:s kaptener säsongen 2019/20:

C — Anton Rödin.

A — Jacob Blomqvist.

A — Lukas Kilström.

A — Greg Scott.