Klassvändning mot Ässät - tredje raka på försäsongen
Publicerad: 2019-08-22
Vändning 1-2 till 4-2 i tredje perioden. Brynäs tog tredje raka på försäsongen via seger mot Ässät - när bland annat nyförvärvet Alexander Lindelöf gjorde första målet för klubben. Och du, i morgon 10.00 släpper vi lösbiljetterna till SHL-säsongen.

Brynäs åkte på en seg start i matchen, när Ässät kom loss i en två mot etta och hittade ett avslut intill Samuel Erssons högra stolpe för 0-1.

Sen kom en kvittering. Joachim Rohdin trampade loss spetsig fart efter högerkanten, tittade upp och serverade Jacob Blomqvist på "backdoor" (borte stolpen). I princip öppet mål för "Jacke" som hamrade in 1-1 drygt tio minuter in i första.

Ässät såg skarpt ut i PP flera gånger under matchen. Mot slutet av första perioden gav det resultat. Samuel Ersson räddade första avslutet, men pucken föll ner och blev liggandes på mållinjen bakom honom. En forward petade in returen för 1-2 innan periodsignalen.

Den andra perioden blev mållös. Vi öppnade med drygt tre minuter i powerplay utan utdelning.

Sedan följde flera boxplay i rad för mycket tid av perioden i numerärt underläge. Det kunde boxen reda ut tillsammans med Samuel Ersson, vilket betydde 1-2 efter två perioder.

I den tredje hände det däremot grejer. Och gick undan. Häng med här.

Först kvitterade Jaedon Descheneau till 2-2 efter förarbete av Anton Rödin och Greg Scott.

Bara minuten senare tog vi ledningen. Alexander Lindelöf snappade upp en indianare av Ässät och blev helt sopren i slottet.

Den offensive backen som producerade starkt i Hockeyallsvenskan förra säsongen visade varför med sitt avslut. Kliniskt över målvaktens benskydd på bortre stolpen. Lindelöfs första mål i Brynäsdräkten.

När produktionen väl var igång bara körde den.

Sigalet hittade Rödin vid högra cirkeln. Kaptenen tickade över en perfekt diagonal till Scott på vänstra cirkeln. Nyförvärvet gjorde ingen i Gavlerinken besviken när han dundrade iväg ett direktskott för 4-2.

Kemin mellan återvändarna Scott och Rödin fortsätter vara framgångsrik på försäsongen. Dessutom bör noteras att målvakten Samuel Ersson kom upp stort under sin comebackmatch i Gavlerinken.

Brynäs-Ässät 4-2

Mål, BIF: Jacob Blomqvist (Joachim Rohdin, Johan Alcén), Jaedon Descheneau (Greg Scott, Anton Rödin), Alexander Lindelöf, Greg Scott (Anton Rödin, Jonathan Sigalet).

Biljettsläpp, fredag 10.00

Från och med klockan 10.00 i morgon, fredag, kan du köpa biljetter till alla grundseriematcher i SHL.

Biljetterna kommer som vanligt att säljas via bif.ebiljett.nu, Depeschen i Flanörhuset, ICA Maxi Hemlingby, ICA Kvantum Fjällbacken och Coop Valbo.

Biljetter kommer även att säljas i Brynässhopen, som drivs av Intersport.

Vid frågor kring biljetter hänvisar vi till [email protected] eller 026-54 46 60.