• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb

Skolelever träffade Peab tillsammans med Brynäs: ”Satsa på sporten – men även skolan”

22 januari 2019 15:10
Brynäs

Eleverna i årskurs 8 på Prolympia ska under kommande året söka gymnasium. På måndagsförmiddagen träffade de Peab tillsammans med Brynäs IF – för att få inspiration till byggprogrammen. — Vi vill hjälpa till att få ungdomar inom idrotten att även se skolan och utbildning som någonting viktigt, säger Jonas Lilja, biträdande regionchef, Peab.


Peab och Brynäs IF är partners.

En del i samarbetet går ut på att gemensamt bjuda in idrottseleverna i årskurs 8 på Prolympia – som är precis i början av processen att göra sina val till gymnasiet – till en inspirationsträff.

På måndagen var eleverna i Gavlerinken för att lyssna till Peabs Jonas Lilja och bandyprofilen Stefan ”Dino” Söderholm – som berättade dels om Peabs som en potentiell framtida arbetsgivare och dels om vikten att satsa på utbildning.

Samtidigt var Brynäs sportdirektör Andreas Dackell och klubbdirektör Michael Campese på plats för att berätta hur de ser på vikten av utbildning parallellt med en satsning mot elitidrott.

Peab AB är ett svenskt bygg- och anläggningsföretag med en omsättning på omkring 52 miljarder kronor och en personalstyrka på ca 15 000 anställda.

Företaget har sin huvudsakliga verksamhet i Norden och cirka 130 kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Förslöv i Skåne.

En som valde just bygginriktning på gymnasiet var Andreas Dackell:

— Jag jobbade sex år som snickare mellan åldern 17-23, berättade han för eleverna.

Jonas Lilja, biträdande regionchef, Peab:

— Syftet med att vara här i dag är att få ungdomar att välja vår bransch. Vi behöver människor i alla yrkeskategorier och vi hoppas kunna väcka ett intresse hos de här ungdomarna till att välja oss.

— Sedan handlar det om ett samhällsengagemang också. Vi vill hjälpa till att få ungdomar inom idrotten att även se skolan och utbildning som någonting viktigt. Det finns en karriär tillsammans med- och efter idrottandet.

Ni hade kunnat göra den här typen av skolbesök även utan Brynäs. Varför vill ni göra det just tillsammans med föreningen?

— Vi har sett att vår värdegrund - med att vara jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig- stämmer väl överens med Brynäs värdegrund, inte minst genom det samhällsengagemang föreningen har genom En bra start. Det arbete Brynäs gör där stämmer väl överens med våra idéer.

Eleverna som besökt Gavlerinken går alltså en idrottslinje på Prolympia.

Jonas Lilja på Peab hoppas att samarbetet med Brynäs, genom att hålla träffen i Gavlerinken och med besök profiler ur organisationen, ger en extra krydda för skolungdomarna.

— Ja, vi hoppas att de ska kunna relatera till exempelvis Stefan hos oss, eller Dackell eller Campese som gjort den här resan redan.

Anders Lindberg, biträdande rektor på Prolympia årskurs 6-9:

— Vi har fått en inbjudan av Brynäs för tredje året i rad att komma hit och lyssna på när Peab vill marknadsföra sin bransch. Det tycker vi är jätteviktigt. Gymnasieprogrammet har öppnats för att kunna kombinera idrott med att samtidigt utbilda sig till byggbranschen. Vi saknar både byggnadsarbetare och ingenjörer och de vill få in fler flickor i branschen. Det känns viktigt för oss att visa eleverna vad som finns efter skolan.