Huvudtränare klar för damjuniorerna
Publicerad: 2022-05-30
Damjunior
Vi välkomnar Angelica Östlund tillbaka till Brynäs IF. Den tidigare lagkaptenen för Brynäs IF kliver in som huvudtränare för föreningens första damlag på juniorsidan. – Det är alltid en ära att representera Brynäs IF, säger Angelica Östlund.

Angelica Östlund är ett bekant ansikte i Brynäskretsar. 30-åringen har sedan tidigare 11 säsonger och över 300 matcher som spelare för klubbens SDHL-lag. Hon spelade sin sista hockeymatch säsongen 2017/18 men lade inte helt skridskorna på hyllan. Efter pensioneringen från hockeyn sadlade hon om och har under fyra säsonger representerat Skutskär bandy.

– Tanken var att pensionera mig helt efter hockeyn. Men Skutskär bandy hörde av sig och det kändes jättebra. Det blev en helt ny utmaning för mig och det har varit fyra fantastiska år, säger Östlund.

– Vid sidan av bandyn har jag jobbat och även hunnit med en högskoleutbildning.

Nu sadlar Östlund om på nytt. Hon är klar som huvudtränare för Brynäs IF:s första damlag på juniorsidan.

– Erika Grahm hörde av sig till mig och undrade hur jag tänkte inför framtiden. Hon gick igenom upplägget och planen som finns med juniorverksamheten på damsidan och för föreningen i stort. Allt kändes klockrent och sen har det gått väldigt snabbt, säger Östlund och fortsätter:

– Det känns jättekul, spännande och inspirerande. Brynäs är mitt lag och hockeyn ligger mig varmt om hjärtat. Att få vara en del i den process och satsning som klubben gör på damhockeyn ska bli en ära. Det är också något som jag känner har saknats, ett led underifrån till SDHL-laget.

– Vi har haft koll på Angelica sedan hon lämnade hockeyn för att försöka få tillbaka henne i en ledarroll. Vi känner att det är helt rätt person och profil som vi får in i vår verksamhet igen. Hon är lugn och analytisk och har så klart ett stort hockeykunnande. Hon kommer tillbaka till föreningen med ett starkt ledarskap från tiden som lagkapten i SDHL-laget, och kommer bli en viktig del i bryggan från damjunior till vår SDHL-trupp, säger sportchef Erika Grahm.

Brynäs IF:s första juniorlag på damsidan sjösätts till hösten enligt den plan och strategi klubben arbetat med de senaste åren. Laget kommer bestå av spelare från hockeygymnasiet då vi till hösten får in vår tredje kull, vilket innebär att underlaget för ett juniorlag finns på sin plats. Serietillhörighet är inte klart ännu och kommer därför kommuniceras längre fram. Även ledarstaben i sin helhet presenteras inom kort.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners