Förlust mot Skellefteå trots drömöppning
Publicerad: 2020-02-27
Ledning med 3-1 efter den första perioden hjälpte inte. Skellefteå vände och vann matchen med 3-5.

Brynäs fick en riktig drömstart i den första perioden när man direkt kom in i offensiv zon och där Victor Söderström får pucken vid blå, kliver fram och prickskjuter in 1-0 efter bara 15 sekunders spel.

Ledningen blev inte så långvarig då Skellefteå lägger in en puck framför mål som Robin Alvarez lyckades få in till 1-1 efter 3.04.

Spelet vände fram och tillbaka de första minuterna och ett par hyfsade lägen vardera skapades.

Skellefteå drabbades av en utvisning efter drygt halva matchen spelad och i den spelformen är Brynäs vassa, så även denna gång. Emil Molin passade över centrallinjen till Greg Scott som avslutade med ett skott som Skellefteåmålvakten först räddade men som ändå ramlade in bakom honom och gav hemmalaget 2-1.

Sedan dröjde det bara en minut så hade Brynäs gjort 3-1. Jaedon Deschenau höll i pucken i offensiv zon ett tag innan han drar iväg ett avslut som går direkt in. Niclas Andersén stod parkerad framför mål och stod där för en viktig skymning. Skellefteå tog efter det en timeout.

En god effektivitet för hemmalaget som gjorde tre mål på fem skott.

Skellefteå radar upp några heta lägen i slutminuterna men 3-1 stod sig efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden var det inget lag som tog initiativet i de allra första minuterna och det var ett mer hafsigt spel med få riktigt farliga målchanser.

Men sedan är det Skellefteå för i stort sett hela slanten. Gästerna bet sig fast i offensiv zon och i powerplay gjorde man också sitt andra mål efter 10.02.

Tre minuter senare slänger man in en puck mot mål som Samuel Ersson inte lyckas hålla och där högg Skellefteå snabbt på den lösa pucken inne i målområdet. Efter videogranskning stod det klart att målet godkänns och därmed 3-3.

Brynäs var rejält tillbakapressade i den andra perioden och lyckades inte skapa många chanser utan fick främst koncentrera sig på försvar.

Skellefteå fortsatte vara det spelförande laget i den tredje perioden och fick fast pucken länge i offensiv zon.

Efter 5.33 gör man också 3-4 efter en passning till en fri Darren Nowick framför Samuel Ersson som satte dit pucken distinkt.

Gästerna gör också 3-5 efter 9.20 då Robin Alvarez tog sig förbi Brynäsförsvaret och gjorde sitt tredje för kvällen.

Brynäs lyckades inte skapa många farligheter i sin kvitteringsjakt och Skellefteå kunde kontrollerat plocka hem de tre poängen.

Tack till alla 6 189 åskådare på plats i Monitor ERP Arena.

Nästa match spelas på lördag borta mot HV71 18.00

Nästa hemmamatch spelas tisdag 3 mars 19.00 mot Växjö. Köp din biljett här!

Brynäs IF - Skellefteå AIK 3-5 (3-1, 0-2, 0-2)

Första perioden: 1–0 (0.15) Victor Söderström (Anton Rödin, Nicklas Danielsson), 1–1 (3.04) Robin Alvarez (Darren Nowick), 2–1 (10.42) Greg Scott (Emil Molin, Nicklas Danielsson), spel fem mot fyra, 3–1 (11.41) Jaedon Descheneau (Niclas Andersén, Linus Ölund).

Andra perioden: 3–2 (10.02) Jesper Frödén (Filip Berglund, Andreas Wingerli), spel fem mot fyra, 3–3 (13.18) Robin Alvarez (Filip Berglund, Rickard Hugg).

Tredje perioden: 3–4 (5.33) Darren Nowick (Jesper Fröden, Arvid Lundberg), 3–5 (9.20) Robin Alvarez (Petter Granberg).

Utv, BIF: 3x2, Skellefteå: 4x2.

Skott: 21–33 (8–12, 6–13, 7–8)

Domare: Andreas Harnebring, Richard Magnusson.

Publik: 6 189.