• Huvudsponsorer

Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Defensiven har tagit flera kliv — backarna hyllar Rautio efter storspelet

6 december 2018 07:00

Endast 13 insläppta på de åtta senaste och nollan senast.

Brynäs försvarsspel håller hög nivå just nu. Lägg därtill en storspelande sista utpost och man har ett vinnande koncept.

— David har varit jäkligt bra och är en stor del i att vi släppt in så lite, och försvarsspelet är riktigt bra nu, säger Ersson.


Brynäs har bara släppt in 13 mål på de senaste åtta matcherna, och har tagit poäng i de nio senaste.

— Vi jobbar lite mer samlat nu i egen zon. Inga jätteskillnader från tidigare men vi har fått ett bra flow i det och hjälper varandra hela tiden. Största skillnaden är spelet med puck, vi försöker hitta lösningar i egen zon och hur vi ska ta oss ut, säger backen Marcus Ersson.

De två senaste — med David Rautio i kassen — har man bara släppt in ett mål. Det i förlängningen mot Frölunda.

— Vi har inte släppt så många mål de senaste matcherna. David har varit jäkligt bra och är en stor del i att vi släppt in så lite, och försvarsspelet är riktigt bra nu, säger Ersson.

Rautio fick mycket kritik i sociala medier när tillförordnade sportchef Andreas Dackell valde att satsa på honom framför Tomi Karhunen, som nu har lämnat Brynäs.

— När man läser om det som händer när Karhunen får gå, det som skrevs om att David inte håller måttet och så där. Då blir man som lag och som vän till Rautio förbannad helt enkelt. Det är dålig stil av folk att säga så och det är helt underbart av David att han går in och visar och får tyst på alla. Han bevisade det på isen och det är den bästa medicinen, säger Niclas Andersén och fortsätter:

— Vi knöt näven allihop och ville visa att David är en jättebra målvakt. Så gjorde han några otroligt bra räddningar och det är jäkligt kul att se.

Ikväll väntar nästa utmaning för Ersson, Andersén, Rautio och resten av Brynäs. Då gästar serietrean Linköping Gavlerinken. Det är andra gången lagen möts den här säsongen. Det första slutade 4—0 i Linköpings favör. Nedsläpp 19.00.