Oula Palve inför Luleå på bortais
Publicerad: 2021-11-24
SHL
Med två segrar i ryggen kliver SHL-truppen in i en ny matchvecka som startar torsdag kväll mot Luleå på bortaplan. Oula Palve blickar tillbaka på två bra prestationer. – Det var bra matcher från oss, vi jobbade bra som ett lag. Det är alltid svårt att komma tillbaka efter uppehåll. Första matchen gör vi riktigt bra. I den andra matchen tar de ledningen men vi fortsätter bara trycka på och kunde ta segern, säger Oula Palve.

Först ut väntar Luleå på bortaplan vilket innebär en ny lång resa för SHL-truppen som i senast spelade i Malmö.

– Det är ett rätt bra lag. Lite konstigt med spelschemat att vi åker till ena änden av landet, sen hem och sen till andra änden. Mycket resa för en match, men vi ska göra det värt resan där uppe, säger Palve.

Sedan matchen mot Leksand har Palve en ny kedjekamrat i Dmytro TImashov. Tillsammans med Nicklas Danielsson låg trio bakom 2-0-målet mot Leksand. Palve gillar vad han sett hittills av ”Dima”.

– Han har tagit med sig mycket färsk energi och han verkar vara en bra kille. Skicklig med pucken och jag har gillat att spela med honom i ett par matcher nu. Jag tror vi kan bygga något speciellt, säger Palve.

– Jag tror att vi passar bra ihop, ibland funkar det inte när det är för lika spelare i samma kedja, men jag tycker att det har fungerat och det är trevligt att bygga upp kemin med en spelare.

Ett av ledorden som tränare Mikko Manner har tryckt på är att vi ska må bra varje dag. I omklädningsrummet är det många glada miner och en trevlig stämning.

– Jobbet är alltid roligare när vi vinner, vi kan inte slappna av men det blir lite lättare känsla med mer skratt, säger Palve. – Alla som varit runt ett hockeylag vet att det blir tryckt stämning efter några förluster men vi ska bara fortsätta jobba på för att komma i form och ta segrarna. Just nu njuter vi alla av att spela hockey och vi ska bara fortsätta.

Luleå – Brynäs

Torsdag 25/11 19.00

Coop Norrbotten Arena

Matchen sänds via CMore

Brynäs IF