Övertidsförlust mot Örebro
Publicerad: 2021-03-05
En poäng borta mot Örebro - stark upphämtning från 0-2 underläge till 2-2.

Vi fick en tuff inledning i vår återkomst till matchspel då hemmalaget redan efter knappt tre minuter gjorde matchens första mål genom Robert Leino.

Vi hade sedan lägen att utjämna men istället för 1-1 så utökade Örebro till 2-0 när perioden var elva minuter gammal. Det blev inga fler mål under den första perioden där vi inte riktigt kom upp i nivå och bara fick iväg fyra skott på mål.

Den andra perioden inledde vi med bättre spel än vad vi visade upp i den första perioden. Vi kom till farligare lägen och gav inte Örebro särskilt mycket tid med pucken.

Några mål fick vi dock inte se utan båda lagen spelade väldigt strukturerat och höll varandra på utsidan vilket gjorde att de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro.

I början av den tredje perioden så skulle vi äntligen få nätkänning då Descheneau hittade Palve på den bortre stolpen och det var reducerat till 2-1.

Vi fortsatte sedan att skapa målchanser perioden igenom och med drygt tre minuter kvar så skulle vi också kvittera. Skottglade Marcus Björk sköt från blålinjen och framför mål styrde Jaedon Descheneau in pucken med sin byxa och vi hade kvitterat till 2-2. Målet betydde Descheneaus andra poäng för kvällen vilket tog han upp i ledning av den interna poängligan med sina 28 poäng.

De sista minuterna av matchen spelades av utan några särskilda målchanser och vi gick till förlängningsspel.

Förlängningen blev ingen långvarig historia för efter bara tretton sekunder lyckades Örebro göra 3-2 i en omställning och tog hem bonuspoängen.

Vi tar med oss den tredje perioden där vi hämtar upp 2-0 till 2-2 och laddar om för ny match mot Leksand på söndag.

Örebro HK - Brynäs IF 3-2 efter förlängning

Första perioden: 1-0 (02.57) Robert Leino (utan assist) 2-0 (11.37) Robin Kovacs (Robert Leino).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-1 (45.09) Oula Palve (Jaedon Descheneau, Shane Harper). 2-2 (16.54) Jaedon Deschenau (Marcus Björk, Oula Palve).

Förlängning: 3-2 (60.13) Borna Rendulic (Kristian Näkyvä, Rodrigo Abols).

Skott: 31-21