Förlust hemma mot Luleå
Publicerad: 2021-10-16
SHL
Matchen såg ut att gå till förlängning - då avgjorde Luleå sent och plockade hem tre poäng.

Det var vi som inledde dagens match piggast och fick tidigt möjligheten att spela fem mot tre i knappt två minuter. Trots bra spel såg vi länge ut att inte kunna utnyttja övertaget men med femton sekunder kvar av gästernas andra utvisning hittade Sallinen fram Rödin som från nära håll sköt sitt sjunde mål för säsongen och det var 1-0 till oss.

Fem minuter från periodpaus fick sedan gästerna chansen att spela powerplay och även då blev det mål och det var 1-1 efter första tjugo.

Den andra perioden skulle sedan komma att bli en ganska tillknäppt historia där båda lagen höll varandra på utsidan vilket skotten (7-6 till oss) också visade. Under slutet av perioden fick vi chansen att spela powerplay där vi skapade ett par farliga målchanser men lyckades inte få in något ledningsmål och det var fortsatt 1-1 även efter två perioder.

Den tredje perioden började bra när Ölund sju minuter in i perioden sköt sitt fjärde mål för säsongen och vi var i ledning med 2-1.

Gästerna skulle dock komma tillbaka och bara fem minuter senare var det återigen kvitterat till 2-2. Med 80 sekunder kvar att spela tog även Luleå ledningen med 3-2 och vi var för första gången under matchen i underläge. Direkt efter Luleås ledningsmål plockade vi ut Andrén och spelade med tom målbur men istället för 3-3 kunde gästerna fastställa slutresultatet till 2-4.

Brynäs IF - Luleå Hockey 2-4 (1-1, 0-0, 1-2)

Första perioden: 1-0 (09.24) Anton Rödin (Tomi Sallinen, Oula Palve) spel fem mot fyra. 1-1 (16.01) Brendan Shinnimin (Erik Gustafsson, Joonas Rask) spel fem mot fyra.

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-1 (47.31) Linus Ölund (Tomi Sallinen, Marcus Björk). 2-2 (52.35) Oscar Engsund (Linus Omark). 2-3 (58.40) Linus Fröberg (Linus Omark, Erik Gustafsson) spel fem mot fyra. 2-4 (59.42) Jonas Berglund (utan assist) i tom målbur.

Skott: 27-26