Målvakt klar för Brynäs – Loryn Porter ansluter till SDHL-truppen
Publicerad: 2022-11-04
SDHL
Brynäs IF har gjort klart med en ny målvakt för resten av säsongen. Loryn Porter ansluter till klubben, närmast från Göteborg HC. – Jag vill hjälpa laget att vinna guld, säger 22-åringen.

I veckan kom beskedet att Göteborg HC lägger ner sin SDHL-verksamhet.

Målvakten Loryn Porter, från Kanada, stod då utan lag.

Nu är hon klar för Brynäs IF.

– 48 timmar efter att vi fick beskedet är jag på väg till Gävle. Det var inget vi trodde skulle hända och det har gått väldigt fort, säger Porter och fortsätter:

– Jag kontaktade Brynäs och vill verkligen komma hit och spela. Laget ligger tvåa och är väldigt starka. Jag har bara hört bra saker om klubben och Brynäs har ett bra rykte även hemma i Kanada och i USA. Det här är en stor möjlighet för mig och nu vill jag hjälpa laget att vinna guld.

I Göteborg HC har Porter under sina elva matcher haft en räddningsprocent på 91,2. Innan hon kom till Göteborg spelade hon fem säsonger för University of Maine där hon förra säsongen hade en räddningsprocent på 92,7 och ett GAA på 2,33 i collegeligan NCAA.

– Det är ett stort kliv att gå från Göteborg till Brynäs men mitt uppdrag är egentligen samma, att rädda puckar och ge laget en så bra chans som möjligt att vinna matchen. Pressen är större i Brynäs men det är bara något jag ser fram emot, säger Porter.

Målvakten har sitt ursprung i North Bay i kanadensiska provinsen Ontario. Hon kommer i Brynäs att spela med tröjnummer 1 på ryggen.

– Hon har hunnit lära känna SDHL och svensk hockey och har gjort det väldigt bra i Göteborg. Det blev en smidig lösning för oss nu när det är osäkert kring Klara (Peslarova) och när Göteborg la ner sin verksamhet. Vi ser fram emot att få hit Loryn och att se vad hon kan göra när hon nu får chansen i ett starkare lag, säger sportchef Erika Grahm.

Porter är spelklar till helgens bortamatcher mot AIK och SDE.

Brynäs IF