Straffseger hemma mot Malmö
Publicerad: 2021-10-21
SHL
Helt jämnt efter 65 minuters spel - då klev Noel Gunler fram och blev matchvinnare.

Det var en jämn första period som utspelade sig i Monitor ERP Arena under torsdagskvällen. Vi hade våra chanser att ta ledningen (11 skott på mål) men lyckades inte få utdelning och ställningen var 0-0 efter första tjugo.

Fem minuter in i den andra perioden hade gästerna pucken i mål men efter videobedömning valde domaren att stå fast vid sitt beslut på isen och inte godkänna målet.

Matchen fortsatte annars i samma stil som under den första perioden där spelet präglades av mycket ställningskrig men inte särskilt mycket målchanser.

Under slutdelen av perioden hade vi sedan vår bästa period i matchen där vi var nära att ta ledningen två gånger om men då var målramen i vägen.

Vi skulle dock få utdelning och detta med tretton sekunder kvar att spela då Rödin från skottet ordnade ledningsmålet och vi var i ledning med 1-0 inför tredje.

Sju minuter in i den tredje perioden trodde nog sedan de flesta att vi utökat vår ledning till 2-0 efter att Gunler rakat in sin egna retur. Domarna valde dock att ringa på målet och efter videobedömningen ändrade de sitt beslut och det var fortsatt 1-0.

Nästa mål skulle istället Malmö göra när de kvitterade till 1-1 med drygt sex minuter kvar att spela.

Matchen slutade också 1-1 efter ordinarie tid och fick sedan avgöras på straffar efter en mållös förlängning. I straffläggningen fick vi sedan se sju missade straffar i följd innan Noel Gunler klev fram och hur kyligt som helst sköt hem bonuspoängen till oss.

Brynäs - Malmö 2-1 efter straffläggning (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)