Övertygande seger i rivalmötet
Publicerad: 2021-11-18
SHL
Drömstart med mål efter 24 sekunder sen fortsatte vi showen och vann med klara 4-0 hemma mot Leksand.

Vi fick en drömstart på dagens match när Genoway efter bara 24 sekunder spel smällde in sitt fjärde mål för säsongen med ett stenhårt slagskott upp i krysset.

Vi fortsatte sedan på den inslagna vägen och nio minuter senare så utökade vi vår ledning till 2-0 när Danielsson positionerad bakom mål hittade Palve i slottet som inte gjorde några misstag. 2-0 stod sig även perioden ut och vi lämnade isen till stående ovationer av de 7909 åskådarna.

Den andra perioden kom att likna den första och vi skulle få utdelning här också. Detta efter att Vehviläinen spelade fram Timashow som hittade Gunler och det var 3-0 till oss. Noterbart på målet var att Veini gjorde sin första poäng i Brynäströjan och att Timashow redan i sin första match inkasserade sin andra poäng efter sina två assister.

Vi hade även bud på ett fjärde mål i perioden men fick nöja oss med en tremålsledning efter två perioder.

Vi kunde sedan knappast få en bättre start på den tredje perioden för efter bara tre minuter spel kunde Pettersson med sitt andra mål för säsongen utöka vår ledning till 4-0.

4-0 stod sig också matchen ut vilket även innebar att Veini Vehviläinen fick hålla sin första nolla i Brynäströjan och att vi plockar hem tre underbara poäng.

Brynäs - Leksand 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00.24) Chay Genoway (Anton Rödin). 2-0 (09.00) Oula Palve (Nicklas Danielsson, Dmytro Timashow).

Andra perioden: 3-0 (26.00) Noel Gunler (Dmytro Timashow, Veini Vehviläinen).

Tredje perioden: 4-0 (42.59) Adam Pettersson (Oscar Eklind, Marcus Björk).

Skott: 31-17