”Dima” om första tiden
Publicerad: 2021-11-15
SHL
En solig onsdag kunde vi presentera Dmytro ”Dima” Timashov som ny spelare i Brynäs. Dagen efter väntade debuten och när pappersarbetet var godkänt var det upplagt för premiär. Då upptäcktes en skada som stoppade honom. Nu, efter några veckors rehab, är Dima tillbaka i full träning och laddad. – Det känns riktigt skönt, man har velat gå på länge nu. Första riktiga träningen med laget, det känns kul, säger Timashov.

Det blev en märklig första dag. Efter långflygning från USA var Dima taggad att göra debut mot Malmö. Men under förmiddagens värmning upptäcktes en mindre skada som gjorde att Dima inte kunde komma till spel. Ett bakslag som skapade frustration.

– Det sög ju, jag var riktigt taggad på att komma hit och spela, ha kul och hjälpa laget, säger Timashov – Olyckshändelser kommer och jag har inte varit skadad på åtta år, det var riktigt tråkigt.

Under veckorna som gått har fokus varit på att läka skadan och komma tillbaka till spel.

– Jag har mestadels tränat själv, rehabat och kört lite is. Försökt komma tillbaka så snabbt som möjligt. Lite tråkigt att vara själv, men nu är man tillbaka igen.

Hur har det varit att vara lite vid sidan av, har du kunnat ”bonda” med någon?

– Man snackar med grabbarna hela tiden, de kommer och frågar hur det är och vi är tillsammans varje dag, säger Dima. – Molin var skadad samtidigt så vi tränade tillsammans med Ove så vi blev en liten trio där.

Nu på torsdag väntar mycket publik då en utsåld arena tar emot er spelare. Är du taggad?

– Självklart, en stormatch, det blir fullsatt. Det blir lite press, men jag själv älskar press och det ska bli riktigt kul att spela

Vad kommer du att bidra med på isen? – Ska komma med bra energi, jobba hårdast av alla. Sen får grabbarna ta efter.

Som spelare, vilka kvalitéer är du mest stolt över? – Showen, haha.

Brynäs IF