Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Fredag Fre 18 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Sista Snacket

9 december 2017 10:39
Herr

"Vi måste börja matchen som vi började senast. Inte tro att vi leder med 6-1. Det gäller att klara av det mentalt"


Idag är det dags för den sista hemmamatchen i SHL före julafton. Nästa gång vi får se Brynäs spela i SHL på hemmais är då Färjestad gästar under annandagen.

Det här är också hyllningsmatchen för Andreas Dackell. En härlig eftermiddag väntar i Gavlerinken med start 14.30. Men först ska några spelare få lämna sina kommentarer och Tommy Sjödin berätta hur laget kommer att formeras.

De snygga svarta matchtröjorna hänger redan tidigt på lördagsmorgonen framme i omklädningsrummet.

Linus Fernström, med ett nytt kontrakt som gäller säsongen ut, är bland de första på plats denna Game Day.

-Jag har inte funderat så mycket på ett nytt kontrakt sedan jag kom hit utan bara försökt göra allt så bra som möjligt. Sedan får man se vad det leder till. Det känns förstås bra att ha ett kontrakt och jag har kommit väl in i gruppen tycker jag. Det var lite tufft i oktober att stå utan klubb, men det här var ju hur bra som helst. Nu kommer vi från en långresa till Tjeckien och Luleå och man ju tycka när man går hit och sätter sig i bussen klockan sju på morgonen för att resa iväg att det är jobbigt. Men folk går till sina jobb då och vi sätter oss bara i en varm buss och åker till Arlanda så det är på det viset man får se på det. Det var synd att vi inte vann mot Trinec men vi har dem igen på tisdag. Mot Luleå tycker jag att vi kontrollerar det utan att gå bort oss. Kul om det blir mycket folk idag, säger Linus Fernström.

"Jag ska väl skaffa en hjälm med Brynäs på nu så jag slipper spela i den med Karlskrona på", säger Linus.

Tommy Sjödin berättar att laget blir detsamma som under den förra matchen. Det betyder att det ser ut så här:

Första kedjan Kevin Clark-Jesper Jensen-Drew Miller

Andra kedjan Aaron Palushaj-Linus Ölund-Juuso Ikonen

Tredje kedjan Johan Alcén-Jacob Blomqvist-Daniel Mannberg

Fjärde kedjan Samuel Asklöf-Marcus Westfält-Jesper Boqvist

Trettonde forward Alexander Bjurström

Backpar Simon Bertilsson-Ryan Gunderson, Elias Fälth-Lukas Kilström, Lucas Carlsson-Henrik Larsson

Sjunde back Adam Boqvist

Målvakter David Rautio och Linus Fernström

-Vi måste börja matchen som vi började senast. Inte tro att vi leder med 6-1. Det gäller att klara av det mentalt. Det är den biten som är viktig idag. Se på HV71 igår. De vinner borta mot Rögle på torsdagen men förlorar sedan hemma. Den fällan ska vi inte gå i, säger Tommy Sjödin.

-Vi ska inte hålla på och spela en massa elegant hockey. Hårt enkelt arbete är vad som gäller för oss. Vi ska fortsätta att rulla på så här. Då vinner vi och då kommer publiken. Det är då det är roligt att spela hockey, säger Aaron Palushaj.

Henrik Larsson får tycka till om hur spelet har fungerat på sistone.

-Vi har ett väldigt bra målvaktsspel som en trygghet vare sig David eller Linus står. Sedan bygger vi därifrån. Vi har jobbat väldigt hårt med det defensiva spelet så det ser allt bättre ut. Det gäller att börja i rätt ände med spelet och jag tycker att vi gjort det nu. För egen del har det känts bra. Känner mig tryggare med pucken och hittar rätt i positionsspelet mer. Så det är lite skönare känsla med självförtroendet. När det går bättre för laget gör det det för individen också. Det klickar i alltmer. Lucas Carlsson är en riktigt duktig hockeyspelare så det fungerar bra att spela med honom. Vi försöker lösa situationerna därute med hjälp av varandra. Snackar mycket.

"Vi får nog räkna med att Luleå kommer ut hårt idag så det gäller att vara med från start. Det kommer att gå fort. Det blir en rolig match för både oss och publiken. Vi spelade väldigt bra mot dem och stängde ner dem. Men nu är det en ny match", säger Henrik.

Matchen inleds klockan 14.45 men kvarten innan nedsläpp ska Andreas Dackell hyllas. Missa inte det. Och se till att skaffa en biljett för det är många redan sålda. Länk till biljett nedan.

Klicka här för att köpa biljett >>>