Övertygande seger hemma mot Göteborg
Publicerad: 2022-01-15
SDHL
Trots tidigt baklängesmål var det inget tvivel när vi vann med klara 7-2 hemma mot Göteborg.

Det var gästerna som skulle få jubla först under kvällen och detta när vi hade passerat sex minuter då Hana Haasova blev målskytt och vi hade tidig bortaledning.

Repliken skulle sedan inte dröja för bara fyra minuter senare blev Mrazova målskytt när hon i numerärt underläge sköt kvitteringsmålet till 1-1.

Bara tre minuter senare lyckades vi också fullborda vår vändning när Kolowratova från sin naturliga backposition kunde prickskjuta sitt femte mål för säsongen till 2-1.

Vi lade sedan i en växel till och under de avslutande minuterna kom både 3-1 genom Lindstedt och med 36 sekunder kvar att spela sköt Mrazova sitt andra mål i matchen vilket betydde 4-1.

I den andra perioden fortsätta vi diktera matchbilden vilket skotten 16-0 på mål också visade. Vi skulle också få utdelning av vårt anfallsspel och detta när Nylén-Persson nio minuter in i perioden sköt 5-1 efter att ha blivit fint framspelad av Stalder.

Kort därefter skulle Stalder agera framspelare igen och detta till Nylèn-Persson som från sin backposition testade ett skott som Mrazova lyckades styra in till 6-1 och hennes tredje mål i matchen var ett faktum.

Tidigt i den tredje perioden kom sedan nästa mål när Murén klev in i offensiv zon och med ett stenhårt skott utökade hon vår ledning till 7-1. Kort därefter skulle däremot Göteborg replikera när de reducerade vår ledning till 7-2 då Haasova återigen blev målskytt.

7-2 blev sedan också slutresultatet vilket innebär att vi inkasserade tolfte raka segern och befäste vår serieledning.

Matchfakta

Brynäs - Göteborg HC 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (06.31) Hana Haasova (Imola Horvath). 1-1 (10.40) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Sofia Ljung) spel fyra mot fem. 2-1 (13.30) Samantha Kolowratova (Denisa Krizova). 3-1 (13.30) Rosa Lindstedt (Denisa Krizova). 4-1 (19.26) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson).

Andra perioden: 5-1 (29.02) Maja-Nylén-Persson (Lara Stalder, Katerina Mrazova). 6.1 (31.33) Katerina Mrazova (Maja Nylén-Persson, Lara Stalder).

Tredje perioden: 7-1 (41.58) Emma Murén (Hanna Thuvik, Ebba Strandberg). 7-2 (45.11) Hana Haasova (Tilde Utbult).