Hanna Thuvik förlänger kontraktet med Brynäs IF
Publicerad: 2021-05-21
DAM
19-åriga Hanna Thuvik förlänger sitt kontrakt med två år.

Hanna Thuvik kom från Göteborg HC till Brynäs IF inför den förra säsongen. Hennes moderklubb är Rönnängs IK.

— Hanna är en viktig pusselbit i vårt lagbygge därför är vi väldigt glada att hon valt att förlänga med oss. Hon blommande ut rejält efter jul under förra säsongen och därifrån vill vi bygga vidare. Hon är stark i puckhanteringen och en riktig vinnarskalle med ambition att alltid utvecklas, säger damansvarig Erika Grahm.

Thuvik har representerat det svenska U18-landslaget vid tre tillfällen och har hunnit med tre säsonger i SDHL fast hon bara är 19 år.

— Det känns jättebra att ha förlängt, jag trivs väldigt bra i laget och i staden. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och nu handlar det om att träna på och skaffa sig bra förutsättningar inför säsongen, säger Thuvik.

Under förra säsongen producerade Thuvik 13 (5+8) poäng på 36 grundseriematcher i Brynäs. När hon spelade i Göteborg säsongen 2019/20 gjorde hon 17 (9+8) poäng på 32 grundseriematcher. Nu blir det en fortsättning i Brynäs IF för den unga forwarden. Avtalet är skrivet över säsongen 2022/23.

— Jag tror vi allihopa känner ett revanschsug efter förra säsongen, för när man väl är i final vill man alltid vinna. Jag vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Just nu vill jag framför allt förbättra min klubbteknik och explosivitet, vilket jag tycker det finns rätt förutsättningar för att göra här i Brynäs, säger Thuvik.

Kommunikatör Martin Jibbefors