Trots mardrömsstart — Brynäs inledde Skoda Trophy med seger
Publicerad: 2019-09-05
Södertälje fick en drömstart — och Brynäs mardrömsvarianten. Men vi studsade tillbaka och vann till slut med 3-1. Avgörande målet kom från Samuel Asklöfs klubba.

Vi fick bästa möjliga start på helgens träningsturnering Skoda Trophy.

Åtminstone resultatmässigt, när vi besegrade Södertälje med 3-1 under torsdagskvällen.

Men spelmässigt fick vi knappast någon smakstart.

SSK var det klart bättre laget i matchinledningen och tog också ledningen med mindre än 90 sekunder spelat.

Brynäs hade svårt att komma in i matchen, men drygt elva minuter in i första halvlek så kvitterade Linus Ölund med ett kyligt avslut.

Målet fick oss att vakna till och i den andra perioden dominerade vi fullständigt och vann skottstatistiken men klara 14-3.

Men trots det lyckades vi inte ta ledningen. Närmast kom Jaedon Descheneau som träffade ribban i slutet av perioden.

I stället fick vi vänta halvvägs in i tredje perioden innan ledningsmålet kom.

Samuel Asklöf kom ren i slottet och med ett välplacerat skott fick han in pucken i nät.

I slutminuterna pressade Södertälje på och tog ut målvakten. Men vi stod emot, och lyckades dessutom avgöra matchen i tom bur genom Eric Norin.

Södertälje-Brynäs 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (1.29) Måns Lindbäck (Carl Becker, Marcus Fagerudd), 1-1 (11.21) Linus Ölund (Emil Forslund).

Andra perioden: -.

Tredje perioden: 1-2 (10.49) Samuel Asklöf (Anton Rödin, Greg Scott), 1-3 (18.58) Eric Norin (Jaedon Descheneau).

Skott: 19-31 (8-10, 3-14, 8-7).

Utvisningsminuter, Södertälje: 2x4. Brynäs: 2x2.

Publik: 1 725, Scaniarinken, Södertälje.