Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan

Klart: Stanley Cup-pokalen till Gävle – här kan du se den och träffa mästarduon

26 juli 2018 08:29

Den 11 och 12 augusti skrivs historia i Gävle. Då kommer Nicklas Bäckström och Christian Djoos hem med Stanley Cup-bucklan. Så här gör du för att kunna se den – och träffa spelarna.


Den 7 juni säkrade Washington Capitals segern i Stanley Cup via totalt 4-1 i matcher mot Vegas Golden Knights.

Gävle hade all anledning att fira såväl som känna stolthet när både Nicklas Bäckström och Christian Djoos blev mästare med sitt ”Caps”.

För första gången i historien betyder det att Stanley Cup-pokalen kommer till Gästrikland. Dessutom inte bara en dag – utan två eftersom ”Bäckis” och Djoos får 24 timmar var med bucklan.

Och nu är datumen spikade.

Christian Djoos tar hand om trofén första dagen, lördagen den 11 augusti. Sedan tar Nicklas Bäckström över och har sin dag söndagen den 12 augusti.

Spelarna kommer tillsammans med sina respektive moderklubbar, Valbo HC (Bäckström) och Brynäs IF (Djoos), samt Gävle kommun att öppna upp för allmänheten i form av två event under helgen.

Dessa två tillfällen är de enda offentliga platserna där pokalen kommer att visas upp.

Här är upplägget i sin helhet.

Lördag 11 augusti, Gavlerinken. Christian Djoos dag.

Spelare på plats: Christian Djoos, Nicklas Bäckström.

Arrangerande klubb: Brynäs IF.

Plats: Gavlerinken.

Tider: Insläpp i arenan från 09, eventet på isen börjar vid 10.00. Dagen avslutas 13.00.

Information om fotografering: Från cirka 10.45 finns möjlighet att fotograferas med Djoos och ”Bäckis” tillsammans med pokalen. För att ge så många som möjligt chansen att hinna fotograferas fram till 13.00 kommer en dedikerad fotograf finns på plats och ta bilderna. Dessa bilder kommer sedan kostnadsfritt skrivas ut i pappersformat i arenan och så fort som möjligt laddas upp digitalt.

Så fungerar det praktiskt: Pokalen kommer att vara placerad innanför avspärrningar mitt på isen i Gavlerinken.

Övrig information: Gällande autografer spelar både Christian Djoos och Nicklas Bäckström internmatchen svarta mot vita i Gavlerinken torsdagen den 9 augusti och finns tillgängliga för att skriva sina signaturer till alla fanns vid det tillfället.

Kiosker kommer att finnas öppna och har du inte redan gjort det kommer du ha möjlighet att teckna seriekort på plats.

Söndag 12 augusti, NickBack Arena. Nicklas Bäckströms dag.

Spelare på plats: Nicklas Bäckström.

Arrangerande klubb: Valbo HC.

Plats: NickBack Arena.

Tider: Insläpp i arenan från 11.30, eventet på isen börjar 12.00 när Bäckis bär in pokalen på isen. Arenan stänger 15.00.

Information om fotografering: Från 12.45 kommer alla barn och ungdomar ha möjlighet att fotograferas tillsammans med Bäckis och pokalen. För att ge så många som möjligt chansen att hinna fotograferas fram till 13.00 kommer en dedikerad fotograf finns på plats och ta bilderna. Dessa bilder kommer sedan kostnadsfritt skrivas ut i pappersformat i arenan och så fort som möjligt laddas upp digitalt.

Så fungerar det praktiskt: Pokalen kommer att vara placerad innanför avspärrningar mitt på isen i NickBack Arena. På önskemål av Bäckis själv kommer hans tidigare lagkamrater från årgångarna 1986- och 87 finnas med runt bucklan. Och alla barn- och ungdomsspelare kunna vara på isen utanför avspärrningen. Vuxna hänvisas till läktaren.

Övrig information: Då det finns begränsade parkeringsmöjligheter vill Valbo HC uppmana så många som möjligt att promenera, cykla eller ta bussen till arenan. Valbo har tillstånd för 1 200 personer att vistas samtidigt inne i arenan, kom i tid för att försäkra dig om din plats.

Gällande autografer spelar Nicklas Bäckström med Icebreakers mot Valbo den 17 augusti och kommer att skriva sin signatur i samband med det.