• Huvudsponsorer

Gästerna tog poängen

20 oktober 2017 07:59
Herr

Svängig match slutade med förlust med 5-4.


Vi tar det goda och det dåliga direkt i samma andetag.

Brynäs gör fyra mål på hemmaplan men släpper in fem mål på hemmaplan.

Och det är målen som räknas. Det är kalla fakta.

Hemmaspelet var inte bra nog denna gång för att räcka till poäng i landets högsta hockeyserie. När det är så spelar det inte så stor roll vad motståndet heter. Nu hette det Rögle BK. Ett lag från Ängelholm som är bättre än sitt rykte. De var inte det i inledningen av serien. Då var det katastrofvarning på Anders Eldebrinks lag. Men senast klippte man till Färjestad och denna kväll i Gavlerinken spelade skåningarna med disciplin, fart och enkelhet. Precis på det där sättet som Brynäs skulle göra. Men bara bitvis gjorde.

Så det var i ärlighetens namn inte någon mästarmatch Brynäs svarade för denna kväll. Men det var heller inte så bottenlöst uselt som jag är säker på att det kan komma att framställas här och där. Spelet fungerade rätt bra då och då.

Det finns intentioner i Brynäs agerande som visar att det där poängvinnande spelet existerar. Denna kväll doldes det dock av en rad individuella misstag. Sådant som vi inte såg i lördagens match uppe i Skellefteå. Där såg vi egentligen bara ett individuellt misstag. Det svarade Kevin Clark för när han snackade till sig en tvåa i läge lika på ett. En utvisning som kom att ge Brynäs segermålet. Så kan det också vara när det flyter på.

Den här kvällen flöt det inte på. Brynäs blev hårt straffade när misstagen kom och då hjälpte det inte att man producerade framåt. Rögle är i dagsläget ett för bra lag för att man ska ha råd att ge dem puckar till skänks och tomma stora isytor att operera på.

Förutom det faktum att det var bra med fyra mål framåt så finns det fler positiva vinklar på den här matchen.

Lucas Carlsson gör mål igen. Fint med en back som ger avtryck i målprotokollet. Och spelar så bra även defensivt.

Daniel Paille börjar komma i form. Okej, man kan hävda att hans mål var något turbetonat men han gör en riktigt bra match. Och han får med sig Juuso Ikonen och Linus Ölund. En lina som jag ser som Brynäs bästa i stort sett i alla matcher de spelar. De har tyngden (Paille) farten och lurigheten (Ikonen) och en taktisk kyla (Ölund) som gör dem närmast kompletta. En sådan lina kan vara guld värd längre fram.

Energin i båset. Det är inte på något sätt några stenstoder som står placerade där. Från tränarhåll snackas det och hojtas det. Det ritas på taktiktavlor och det förs individuella samtal med spelare under matchens gång.

Sådant är saker som kommer att stoppa denna poängmässiga kräftgång som laget nu befinner sig i. Det är jag säker på. Även om Rögle vann denna kväll.

Brynäs IF-Rögle BK 4-5 (2-1,0-2,2-2)

Skottstatistik 33-36 (11-11,11-14,11-11)

Utvisningar BIF 1x2 min RBK 2x2 min 1x10 min

Publik 3637

Mål Brynäs:

1-0 Daniel Paille ass Ölund, Ikonen (11.42)

2-1 Linus Ölund ass Ikonen, Paille (14.29)

3-3 Kevin Clark ass Johansson,Palushaj (43.15)

4-4 Lucas Carlsson ass Blomqvist,Alcén (53.48)