• Huvudsponsorer

Brynäs IF värvar ännu en landslagsspelare till truppen

22 juni 2017 10:35
Dam

Den spelskicklige backen Caroline Markström är det senaste nyförvärvet till Brynäs IF.


Caroline Markström, född 29 maj 1994 började hockeykarriären i Kovlands IF. Markström har spelat college-hockey i USA under fyra säsonger, där spelade hon för St. Cloud State University. Vid sidan av sin hockeykarriär är Markström studerade business management. Markström är även en meriterad landslagsback, med spel både i Damkronorna och juniorlag.

-Caroline är en skicklig back med meriter från landslag och college. Hon har varit en av våra prioriterade nyförvärv under lagbygget och vi är glada över att Caroline valt komma till oss då hon varit uppvaktad av flera lag. En stor personlighet som kommer att hjälpa laget med tufft backspel och härlig inställning! Säger Johan Stark, klubbdirektör Brynäs IF.

På telefon fick vi tag i en glad Caroline Markström som ser fram mot flytten till Brynäs IF

-Ja det känns jättekul, det känns redan att valet är rätt. Klubben imponerar verkligen. Verksamheten är seriös och allt planeras på ett vettigt sätt och arbetet är på rätt väg.

Hur blir det att byta USA och college-livet mot Gävle?

-Jag ser väldigt mycket fram mot att flytta till Gävle, även om jag har trivts bra i USA så känner jag att fyra år är lagom, nu ska det bli spännande att fortsätta min utveckling och nya utmaningar. Speciellt kul ska det bli att spela i SDHL, det är en liga jag ännu inte spelat i säger Markström.

I USA spelade Markström i en av de tuffaste ligorna, där de bästa spelarna spelar och matcherna blev ofta tuffa.

-Ja i USA var det en tuff hockey med mycket fart och bra motstånd. Det har varit en bra och lärorik period i mitt liv. Inom ligan var lagen dessutom väldigt jämna och alla spelare hade en hög nivå, det var kul när det inte bara var första kedjorna som hade bra spelare berättar Markström.

Markström ansluter till truppen i augusti och då går flyttlasset till Gävle. Välkommen till Gävle och Brynäs IF!