Seger i omstarten
Publicerad: 2021-11-19
SDHL
Mållöst första halvan av matchen sen drog vi iväg och vann med 5-1 hemma mot SDE.

Det var en mållös första period som vi fick bevittna under fredagskvällen i Monitor ERP Arena. Vi saknade inte målchanser men lyckades inte få någon utdelning.

Utdelning skulle vi istället få i den andra perioden när Bouveng från slottet fint framspelad av Krizova sköt sitt nionde mål för säsongen och det var 1-0 när vi precis hade passerat halva matchen.

Bara två minuter senare skulle nästa mål komma och denna gång var det Stalder som spelade fram Mrazova som inte gjorde några misstag och vi var i ledning med 2-0.

Två minuter från periodslut fick vi se en riktig delikatess och detta av Stalder som på egen hand ordnade 3-0 när hon klev in i offensiv zon, gjorde några dragningar och hittade bortre krysset.

Den tredje perioden skulle inledas med ett målkalas när vi inom de inledande fem minuterna fick se tre mål varav två kom från oss. Båda dessa mål stod Bouveng vilket innebar att hon blev hattrickskytt för första gången under säsongen.

Med tre minuter kvar att spela fastställde sedan Stalder slutresultatet till 6-1 när hon fri med målvakten blev tvåmålsskytt.

Brynäs - SDE 6-1 (0-0, 3-0, 3-1 )

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (30.09) Josefin Bouveng (Denisa Krizova, Katerina Mrazova). 2-0 (32.21) Katerina Mrazova (Lara Stalder). 3-0 (38.55) Lara Stalder (utan assist).

Tredje perioden: 4-0 (43.14) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Sofia Ljung). 5-0 (44.44) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson). 5-1 (45.29) Michelle Löwenhielm (Hannah Clayton Carroll). 6-1 (57.14) Lara Stalder (utan assist).

Skott: 38-17