Ove kommer hem – som spelarutvecklare
Publicerad: 2019-04-04
Herr
Ove Molin är tillbaka i Brynäs IF. Den 47-årige ikonen med dubbla SM-guld i klubben kommer hem till Gävle – som spelarutvecklare. — Fantastiskt roligt att få den chansen i Brynäs, som är den klubben som betytt mest för mig i hela min karriär och fortfarande gör, säger Molin.

Brynäs IF har sedan en tid tillbaka sökt ytterligare egenskaper för att fullborda ledarteamet runt herrlaget – och juniorleden.

Nu har Andreas Dackell och Michael Sundlöv landat dessa.

Hos Ove Molin.

— Det känns oerhört roligt att få välkomna Ove tillbaka till Brynäs IF. Jag vet att han har en spetskompetens som kommer att hjälpa oss på flera olika sätt. Inte minst i den individuella spelarutvecklingen där han kommer att ha ett stort fokus, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Brynäsikonen, som vann SM-guld både 1993 och 1999, kommer hem i en roll som spelarutvecklare.

Han ansluter närmast från två säsonger som huvudtränare i Karlskrona – där han varit i totalt fyra säsonger.

— Fantastiskt roligt att få den chansen i Brynäs som är den klubben som betytt mest för mig i hela min karriär, och fortfarande gör. Just i den rollen också – det är något jag verkligen brinner för. Det är något helt annorlunda än de två senaste åren i Karlskrona. Det är tillbaka till det som gjorde att jag en gång blev tränare. Att få jobba med spelarutveckling och hjälpa spelare att bli bättre.

Om du ska utveckla din roll?

— Jag kommer i huvudsak jobba med spelarutvecklingen i SHL-laget och samtidigt assistera Magnus (Sundquist) utifrån hur han vill ha det. Sedan kommer jag också vara behjälplig för ledarna i juniorleden och vara med där.

Ove Molin skriver ett fyraårskontrakt med Brynäs IF.

— Det känns väldigt tryggt och hedrande att föreningen är beredd att skriv ett så långt kontrakt. Det visar att de tror på mig i den här rollen – och att klubben verkligen vill ha den här typen av tjänst där vi jobbar med individuell utveckling.

Molins kontrakt med Karlskrona går ut den sista april. Sedan ansluter han till den dagliga verksamheten i Brynäs IF.

— Jag kommer att göra rätt för mig gentemot Karlskrona. Sedan ska jag sätta mig in i arbetet i Brynäs efter det.

Huvudtränaren Magnus Sundquist träffade Ove Molin i Ronneby under torsdagen.

Sedan slutfördes beslutet.

— Jag har lärt känna Ove sedan ett par år tillbaka i min tid i Tingsryd och hans i Karlskrona. Nu möttes vi halvvägs i Ronneby i dag och hade ett väldigt bra snack om framtiden. Det känns jättebra och inspirerande att han blir en del av ledarteamet, säger Sundquist.

Och fortsätter:

— Vi har pratat om individuell spelarutveckling som ett område där vi vill och behöver stärka oss som förening. Där är han väldigt skicklig och han har också varit tydlig att det är den rollen han vill ha här – så att han kan göra det han är bra på. Det blir ett otroligt bra bollplank för mig.

Kommunikationschef Kevin Johansson