Matilda af Bjur hälsade på anrika skolan: "Helt fantastiskt"
Publicerad: 2018-12-14
Årets säsong blir Matilda af Bjurs enda i Brynäs — den här gången. Efter sommaren inleder hon sina fyra år på Yale University — som hon var och hälsade på förra helgen. — Jag trivdes jättebra. Det är en helt annan miljö, säger hon.

Matilda af Bjur kom till Brynäs från Linköping under pågående säsong. Men det var redan då klart att det inte skulle bli någon längre sejour i klubben.

Nästa säsong kommer hon nämligen att spela för Yale University i USA.

Den gångna helgen var hon där och hälsade på.

— Jag trivdes jättebra. Det är en helt annan miljö. Det är väldigt annorlunda än vad det är här så det var roligt att se, säger af Bjur.

Redan för två år sedan dök Yale upp på 19-åringens radar.

— De har en svensk coach som kontaktade mig. Sen är det en väldigt bra skola och det är väldigt viktigt för mig med utbildning. När jag var där och fick se campus så var det helt fantastiskt. Det är en så gammal skola, det känns nästan som att vara med i Harry Potter, haha!

Men inte bara utbildningen är viktig för af Bjur. För även på isen vill hon utvecklas under sina fyra år på andra sidan Atlanten.

— Det är en av de bästa ligorna i världen och Yale behöver någon som lyfter hockeyn där. Det hoppas jag kunna göra som kommer från en annan kultur. De har inte haft så många utländska spelare tidigare så jag hoppas kunna bidra med något nytt, säger hon.

Se hela intervjun med af Bjur i spelaren ovan.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist