• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Välkommen, Katerina och Denisa — tjeckisk landslagsduo klar för Brynäs IF

24 maj 2019 11:32
Katerina Mrazova och Denisa Krizova, Brynäs IF
Dam

Efter många år i USA kommer de till Sverige.

Den tjeckiska landslagsduon Katerina Mrazova och Denisa Krizova har skrivit på för Brynäs IF.

— Det viktigaste är att laget vinner, och det vill vi bidra till, säger centern Mrazova.


Katerina Mrazova och Denisa Krizova utgjorde två tredjedelar av Tjeckiens förstakedja i VM.

Nästa säsong spelar de i Brynäs IF.

Duon har skrivit på varsitt ettårskontrakt.

— Vi ser verkligen fram emot att komma till Brynäs och vara en del av laget. Vi har bara hört bra saker om både ligan och klubben och vi tror att Brynäs kan hjälpa oss att utvecklas både som spelare och personer. Sen är det också en spännande utmaning att försöka bättra på sjunde platsen från förra året, säger den tjeckiska duon.

24-åriga Krizova har spelat i USA sedan säsongen 2011/12. Den senaste i Boston Pride i NWHL och dessförinnan fyra år på Northeastern University i NCAA.

Mrazova, 26, korsade Atlanten säsongen efter Krizova. Förra säsongen spelade hon i NWHL med Connecticut Whale och innan det gjorde hon fyra säsonger med University of Minnesota-Duluth, där hon bland annat var lagkamrat med två av våra andra nyförvärv i Lara Stalder och Michela Cava.

— Det var inte lätt att flytta så långt i så ung ålder, men jag lärde mig mycket om mig själv när jag var där. Och som hockeyspelare har jag utvecklats väldigt mycket. Det är en otroligt professionell nivå när man spelar på college i USA och det ser jag fram emot att ta med mig till Brynäs, säger Mrazova och fortsätter:

— Jag tror att vi kan bidra mycket med vår erfarenhet från USA och landslaget. Det viktigaste är att laget vinner, och det vill vi bidra till.

Mrazova spelar som center och gjorde förra säsongen 12 (6+6) poäng på 15 grundseriematcher för Connecticut. I VM gjorde hon tre (1+2) poäng på fem matcher.

Forwarden Krizova gjorde 14 (6+8) poäng på 16 matcher i Boston förra säsongen och även hon gjorde tre (2+1) poäng på fem VM-matcher. Under sina år i NCAA hade hon ett poängsnitt på 1,18 poäng per match över 143 matcher.

— Det är två högkvalitativa spelare som kommer hit. De går helt i linje med den satsning vi vill göra där vi satsar på unga svenska tjejer men kan spetsa med toppklass från utlandet. Vi vill att de spelare som kommer hit ska vara föredömen för våra yngre svenska spelare både på och utanför isen och visa vad som krävs för att bli toppspelare, säger sportdirektör Andreas Dackell.

— Sen är det också spelare som vill vara här. De hörde av sig och ville komma hit efter att de hört om den satsning vi gör här i Brynäs. Fantastiskt roligt att vårt arbete ger eko i hockeyvärlden.

Damansvarig Erika Grahm har fått se Krizova och Mrazova på nära håll under landslagsmatcher de senaste åren. Senast under VM i april där Tjeckien vann mot Sverige med 5—3 efter ett mål av Krizova och två assist från Mrazova.

— Det är två offensivt lagda spelare som har sina styrkor i spelet med puck. De är extremt professionella både på och utanför isen. Katerina är en spelande center som är riktigt vass på tekningar. Denisa är en kvick spelare med näsa för målet. Efter att ha mött dem med landslaget många gånger ska det bli spännande att ha dem som lagkamrater framöver, säger Grahm.

Denisa Krizova

Född: 3 november 1994 i Horni Cerekev, Tjeckien.

Längd/vikt: 165 centimeter/62 kilo.

Position: Forward.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: Slavia Praha, HC Pelhrimov, National Sports Academy, Northeastern University, Boston Pride.

Katerina Mrazova

Född: 19 oktober 1992 i Prag, Tjeckien.

Längd/vikt: 165 centimeter/60 kilo.

Position: Center.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: SC Kolin, Boston Shamrocks, Boston Blades, University of Minnesota-Duluth, Connecticut Whale.