Krizova tvåmålsskytt för andra matchen i rad - när Brynäs vann hemma mot AIK
Publicerad: 2020-02-15
Brynäs vann med 7-5 mot AIK - i grundseriens sista match.

I den första perioden tog Brynäs ledningen med 1-0 efter bara fyra minuters speltid - via Michela Cava.

Men minuten senare kvitterade AIK till 1-1.

6.48 tog Brynäs ledningen med 2-1 via Denisa Krizova - men åter igen kvitterade AIK bara kort därefter, till 2-2.

Brynäs gav sig inte och 16.18 tog de ledningen med 3-2 via Emma Murén - och 17.20 ökade de på ledningen till 4-2 via Krizova - som därmed blev tvåmålskytt för andra matchen i rad.

I den andra perioden ökade Brynäs på sin ledning till 5-2, via Emelie Cordoba - som öppnade målkontot för säsongen.

7.30 reducerade AIK till 3-5.

Inför andra periodpaus hade Brynäs en fortsatt 5-3 ledning.

I den tredje perioden ökade Brynäs på ledningen till 6-3 via Erika Grahm.

15.46 reducerade AIK till 4-6 - och inte långt därefter till 5-6.

Då svarade Maja Nylén-Persson med att skjuta in 7-5 med två och en halv minut kvar av den tredje perioden.

AIK försökte jobba ikapp med att plocka målvakten - men fick ingen utdelning då Brynäs stängde igen i egen zon.

Brynäs vann matchen med 7-5.

Brynäs–AIK 7-5 (4-2, 1-1, 2-2)

Första perioden: 1-0 (3.59) Michela Cava (Emma Murén, Erika Grahm), 1-1 (5.12) Linnea Hedin (Iveta Koka, Line Bialik Öien), 2-1 (6.48) Denisa Krizova (Evelina Raselli), 2-2 (7.10) Line Bialik Öien (Iveta Koka), 3-2 (16.18) Emma Murén (Michela Cava, Erika Grahm), 4-2 (17.20) Denisa Krizova (Lara Stalder, Evelina Raselli)

Andra perioden: 5-2 (3.08) Emelie Cordoba, 5-3 (7.30) Estelle Forsberg

Tredje perioden: 6-3 (7.46) Erika Grahm (Denisa Krizova, Lara Stalder), 6-4 (15.46) Lisa Johansson (Fanny Rask), 6-5 (17.05) Fanny Rask (Lisa Johansson), 7-5 (17.30) Maja Nylén-Persson (Lara Stalder, Denisa Krizova)

Skott: 18-8, 10-7, 10-7. Totalt: 38-22.