Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-14
Herr
Spelarkommentarer och det bekräftad laget inför den andra åttondelsfinalen.

Tommy Sjödin ställer nästan samma lag på isen denna gång. Skillnaden är att Jörgen Sundqvist kommer åter efter avstängning och går in som ordinarie back. Det betyder att Adam Boqvist sitter på bänken inledningsvis och att Henrik Larsson vilar.

Första formationen Kevin Clark/Jesper Jensen/Ludvig Nilsson - Simon Bertilsson/Ryan Gunderson

Andra formationen Juuso Ikonen/Linus Ölund/Jesper Boqvist - Elias Fälth-Lukas Kilström

Tredje formationen Jacob Blomqvist/Jonathan Granström/Johan Alcén - Marcus Ersson/Jörgen Sundqvist

Fjärde kedjan Samuel Asklöf/Marcus Westfält/Christopher Liljewall

Trettonde forward Adam Hirsch och sjunde back Adam Boqvist

Det var ett glatt gäng som anlände till Gavlerinken för ett lätt ispass denna förmiddag. Bland dem fanns förstås lagkapten Jacob Blomqvist. Och så här kommenterade han den förra matchen:

-Vi visade tålamod och krigade på bra hela matchen. Vi gick inte ner oss när de gjorde målen och det är jäkligt viktigt. Det är samma sak som gäller ikväll också.

Johan Alcén gjorde 2-1 målet mot Luleå efter en fin assist från Jacob Blomqvist.

-De gick bom lite på mig och Jacke stack in pucken snyggt. Egentligen siktade jag på krysset. Men det blev ju bra ändå, berättar Johan Alcén om sitt första mål som gubbe. Han fyllde trettio år dagen innan matchen.

{!B}

-När våren och slutspelet kommer då har vi en skön känsla. Och nu när vi vann den första matchen så är känslan extra bra i truppen. Slutspelet är mentalt. Det gäller att orka nollställa sig, orka köra och orka bita i igen och igen mot samma folk. Många byten kommer att vara mot samma spelare. Det är de små kamperna där ute man behöver vinna. Klyschor men så är det, säger Johan Alcén.

{!A}

Samuel Asklöf har visat fin form sedan han återkom från J20-spel. Han har stått för det där som kännetecknar hans spel. Högt tempo och energi.

-Det har känts bra. Ikväll vet vi vad vi ska göra. Det är bara att gå in och göra jobbet, säger Samuel Asklöf.

Missat inte denna viktiga match. Prognosen pekar på drygt 5500 på läktarna. Har du inte en biljett så skaffa dig en via länken nedan:

Köp biljett här >>> >>>

{!C}

Sportreporter Peter Mansson