Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Idag 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Brynäs körde över Luleå

7 december 2017 22:32
Herr

En mycket bra laginsats gav storseger med 6-1. "Jag är väldigt imponerad av killarna"


Det såg inte ut som att Brynäs hade en lång resdag bakom sig under onsdagen. Snarare verkade det som att laget hade rest bra och sovit gott. För Luleå fick stora problem med att freda sig denna kväll. Brynäs satte segersiffrorna till 6-1 och det var nästan i underkant.

Tommy Sjödins manskap spelade så rätt genom de tre perioderna. Särskilt mittperioden var nästan perfekt genomförd. Några skönhetsfläckar fanns -läs slarviga passningar-men i övrigt var det klockrent.

-Jag är väldigt imponerad av killarna. De märktes inte alls att vi hade en resa på femton timmar bakom oss. Hela laget kom ut och visade fart och frenesi. Den första perioden slets sönder en del av utvisningar. Den andra perioden var enorm från vår sida och den tredje spelade vi av bra. Vi spelade klart situationerna och gjorde allt rätt. Sedan är jag också glad över att vi har spridda målskyttar. Det visar att vi inte måste lita till en femma, säger en glad Tommy Sjödin efter matchen.

En som håller med Sjödin om att det såg bra ut är Johan Alcén.

-Vi har gjort rätt saker länge. Och vi har börjat få välförtjänt utdelning på det. Vi är i bra form och nu ska vi ta Luleå även på lördag. Men det kommer att krävas samma arbetsinsats då. För egen del så var det en okej insats. Men mitt personliga mål för lördagen är att skjuta några skott. Det är alltid rätt att skjuta och det måste jag göra oftare. Daniel Mannberg var bra i min lina. Det är full fart på honom och han utnyttjar det han är bra på fint, säger Johan.

Johan Alcén höll tungan rätt i munnen mot Luleå. Men vart tog skotten vägen, Johan?

Det enda mål som Luleå gjorde kom när Brynäs hade en avvaktande utvisning över sig och hemmalaget spelade sex mot fem. Då kastade Bulan in Emil Larsson som sjätte spelare och han reducerade till 2-1. Emil har en pappa som heter Janne och är assisterande tränare i Brynäs. Roligt för Janne att kunna glädja sig åt att sonen gör mål samtidigt som han kan glädja sig över att Brynäs vinner.

Ska någon lina lyftas fram lite mer än övriga får det bli den andra. Juuso Ikonen, Aaron Palushaj och den klokt spelande centern Linus Ölund var helt utmärkta. Ölunds skymning när Ryan Gunderson gör 5-1 är ur skolboken.

Det går heller inte att undgå att nämna David Rautio. Väldigt stabil helt enkelt. Och mycket följsam efter isen.

David Rautio radar upp fina matcher mellan stolparna.

Luleå HF-Brynäs IF 1-6 (1-3,0-1,0-2)

Skottstatistik 24-27 (7-11,11-9,6-7)

Utvisningar LHF 2x2 min BIF 6x2 min

David Rautio 95.83%

Publik: 4577

Brynäs mål: 0-1 Jesper Boqvist assist Samuel Asklöf (2.18) 0-2 Juuso Ikonen assist Linus Ölund/Aaron Palushaj (6.10) 1-3 Drew Miller assist Kevin Clark/Aaron Palushaj (18.10) 1-4 Elias Fälth assist Jacob Blomqvist/Daniel Mannberg (29.52) 1-5 Ryan Gunderson assist Aaron Palushaj/Adam Boqvist (42.37) 1-6 Linus Ölund assist Juuso Ikonen (51.24)