FÖRSNACK | BIRGERSSON!
Publicerad: 2021-01-23
Herr
Ikväll väntar match borta mot Växjö och det är ett Brynäs med gott självförtroende som åkt buss ner till Småland efter två raka segrar under veckan. — Segrarna betyder väldigt mycket för självförtroendet, det är alltid viktigt med vinster, säger Oscar Birgersson.

I tisdags blev det seger med 2-0 hemma mot Örebro och i torsdags följde vi upp den segern med att slå Oskarshamn hemma med 3-1.

— Vi har krigat på bra i båda matcherna, mot Örebro följde vi vår gameplan i 60 minuter. Mot Oskarshamn så började vi bra men sen kom de in i matchen lite men vi krigade oss igenom den. Jag tror att det stärker oss att vi kan vinna matcher på flera olika sätt, säger Birgersson.

Efter lite skadebekymmer under hösten har Birgersson nu fått en större roll vilket vi också fått se i Hoforssonens prestationer.

— Första säsongen med riktig seniorhockey har varit lite ovant och det har tagit lite tid att vänja sig. Sista matcherna har det känts bättre och jag har varit mer delaktig så det känns bra.

Birgersson har under sin tid som junior varit en notorisk poängplockare och har också nu börjat producera även i SHL.

— När man gör mål och får hjälpa laget framåt så är det alltid en boost för självförtroendet, det var skönt att se pucken glida in i matchen senast.

I fredags förmiddag så satte sig spelarna på bussen för en roadtrip ner till Småland.

— Det är skönt att komma iväg. Det blir några timmar med varandra på bussen och vi hittar på lite saker med varandra, säger Birgersson.

Hur tillbringar du helst tiden på bussen?

— Jag tar det mest lugnt på min plats och lyssnar på lite musik och poddar.

Om du håller dig på din plats i bussen och tar det lugnt, vilka är det i stället som håller igång?

— Alcén (Johan) och gubbarna längst bak spelar en del kort, det är mycket fart och fläkt på de gubbarna.

Ikväll möter vi serietvåan Växjö på bortaplan, ett lag som likt oss har en bra form. Vad blir viktigt i den matchen?

— Vi måste vara väldigt strukturerade i det vi ska göra. När vi möter ett så bra lag som Växjö så måste vi ha bra disciplin i 60 minuter och våga spela vårt spel och spela ut.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist