• Huvudsponsorer

Tack för uppslutningen i restaurangen!

25 mars 2020 13:30
Brynäs

Restaurangen i Monitor ERP Arena är beroende av lunchgäster för att gå runt.

Onsdagens uppslutning var över förväntan.

— Vi vill tacka samtliga som besökte oss och följde de åtgärder vi vidtagit, säger tillförordnade restaurangchefen Nick Bird.


Öppettider

Måndag-torsdag: 10.30-14.00

Fredagar: 10.00-14.00

Matlåda med sallad 69 kronor.

Buffé på plats 103 kronor, inklusive sallad, bröd och kaffe.

Meny

Här hittar du aktuella veckomenyer för lunchen.


All hotell- och restaurangverksamhet i Sverige påverkas negativt av Coronaviruset.

Så även lunchrestaurangen som Brynäs IF bedriver i Monitor ERP Arena.

För att verksamheten ska gå runt är ett kontinuerligt inflöde av lunchgäster fundamentalt. Och efter att föreningen informerade om nya direktiv inför onsdagens öppning märkte personalen att fler än väntat valde att luncha hos oss.

— Det var över förväntan i dag. Vi fick mycket positiv feedback av lunchgästerna kring de åtgärder vi vidtagit för att minska risken för smittspridan, säger Nick Bird.

Restaurangen fortsätter alltså hålla öppet och du är varmt välkommen att äta din lunchbuffé i Monitor ERP Arena måndag till fredag precis som vanligt.

Från och med torsdagen 26 mars kan du också köpa färdiga matlådor för avhämtning i restaurangen. Mer info om det längre ned.

De åtgärder som vidtagits är följande:

  • Vi har tagit bort samt ökat avstånden mellan samtliga bord i restaurangen för att uppnå de nya kraven från Folkhälsomyndigheten.
  • Det sitter skyltar strategiskt placerade där samtliga gäster uppmanas att hålla ett avstånd på minst en meter mellan varandra både vid kassan och vid lunchbuffén.
  • Vi har givetvis goda möjligheter för gästerna att tvätta händerna och vi har utrustat restaurangen med en mängd behållare med handsprit.
  • Vi har utökat städningen i våra restauranger samt städar och rengör utsatta ytor extra noga.
  • Restaurangen kommer från och med torsdag även att erbjuda färdiga matlådor. De kommer att bygga på samma meny och rätter som buffén. Till en början kommer dessa att säljas på plats i restaurangen, men möjlighet till utkörning kommer också att ses över.

Nick Bird, tf restaurangchef:

— Åtgärderna kan förstås upplevas lite bökiga, men det gör det möjligt att fortsätta hålla öppet och bedriva verksamheten. Precis som regeringen uttryckt är det upp till oss samtliga att ta ett individuellt ansvar i allt detta, och det ber vi om nu. Samtidigt som vi fortsätter vår ambition att servera en lunchbuffé av absolut toppklass.

Skolmatsalen igång

Restaurangen i Monitor ERP Arena har också separata lokaler där skoleleverna på Prolympia äter sin skolmat. Eftersom skolorna fortsatt håller öppen fortsätter även skolmaten att serveras.

Men även där har en åtgärd implementerats. Maten serveras via matlådor.

— Även gällande skolmaten har vi förstås skruvat om verksamheten för att kunna följa Folkhälsomyndighetens direktiv, säger Nick Bird.

Restaurangen i Monitor ERP Arena fortsätter därmed sin dagliga produktion. Men köket har fortsatt större kapacitet.

Finns det en efterfrågan på större partier av matlådor är du varmt välkommen att kontakta restaurangen via [email protected]