Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb

Josefin Bouveng sköt Sverige till OS

17 november 2021 07:47
SDHL, Brynäs IF

Sverige är klart för OS i Peking efter att ha vunnit alla tre matcher i kvalgruppen. Under söndagen besegrades Frankrike med 3-2 i en direkt avgörande match.

– Det var fantastiskt. Det var vårt gemensamma mål. Det känns jättekul att Sverige är i OS och jag tycker att vi förtjänade det, säger Josefin Bouveng.


Bouveng var själv högst delaktig i att det blev kvalseger när hon bidrog med både mål och assist under kvalhelgen i Luleå.

– Det kändes kul och jag hade den rollen i laget. Med min bakgrund med en skada så kände jag ändå att jag gjorde mitt bästa och det får jag vara nöjd med.

Nu är ni klara för OS, har du redan tankarna på att vara med i den truppen?

– Jag har drömt om att spela OS sen jag var riktigt liten, så jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i laget.

Sverige blev klart för OS med fyra Brynäs-spelare på isen. Samtidigt blev även Tjeckien klara för OS, med tre Brynäs-spelare i truppen. Hur var det att komma hem till all glädje?

– Alla gratulerade varandra och kramade varandra. Det blir ännu mer extra glädje och energi här hemma som gör att vi kan hålla motivationen uppe extra mycket nrä det finns så mycket att se fram emot under säsongen, säger Bouveng.

SDHL återstartar med match mot SDE fredag kväll. För Brynäs blir det lite av en mjukstart då det är veckans enda match, nästa vecka väntar istället tre matcher på fem dagar som kontrast.

– Kul att samlas igen. Hoppas vi kan bygga vidare och utvecklas som lag inför resten av säsongen. – Det kanske är bra, många som spelat många matcher när de varit iväg. Vi har en match att ladda för nu och sen kan vi trappa upp det.

Ditt eget mål inför kommande del av säsongen?

– I Brynäs är det SM som vi har som mål, men det är viktigt att ta varje match här och nu både för mig och för laget, så det är vad jag fokuserar på.

Köp biljett till fredagens hemmamatch här